VRUĆA TELEFONSKA VEZA

Mamić uvjerava Srebrića: 'Šuker ne može više biti predsjednik. Mijenjajte nešto jer će vas otpuhnuti bura'

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 26.07.2021 20:38
  • Objavljeno 26.07.2021 u 20:37
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Dnevnik.hr

Izborna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza održat će se 29. srpnja, a tri dana uoči odluke o nasljedniku Davora Šukera u javnost su procurile audio snimke razgovora Zdravka Mamića s nekim članovima HNS-a

Kako javlja Dnevnik Nove TV, Mamić na snimci otvoreno kritizira postupanje nogometnih sudaca na jednoj od utakmica u kojoj je, prema njemu, Dinamo bio oštećen. Mamić potom iskazuje nezadovoljstvo vodstvom HNS-a, a onda i jasno govori da Šuker više ne bi trebao biti predsjednik.

- Počnite mijenjati odnos u Savezu, Šuker ne može bit više predsjednik. Šuker ne može bit više predsjednik - završena priča. I to je nedopustivo. U tom filmu više Zdravko ne sudjeluje i ja rastem iz dana u dan. I ja rastem, dolazim pameti i s iskustvom i tako dalje, prema tome, prema tome, neću dozvolit da ono što ste vi stvarali, što sam ja stvarao, što su drugi stvarali da klošari okrutni rasturaju. Dobro znate o čemu ja pričam! Prema tome, to je poziv, gospodo, mijenjajte nešto, poduzimajte, jer će vas otpuhnut bura!", rekao je Mamić u snimljenom telefonskom razgovoru.

Bivši tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te pozive ni ne negira. Kaže - analizirali su utakmice. Uvjerava da Mamić preko njega nije mogao kadrovirati u HNS-u.

"Nisam član upravljačkih tijela ili eventualno izvršnih, nego samo član ureda, a to znači i izvan sfere takvih događanja", kazao je Srebrić, danas na funkciji savjetnika Davoru Šukeru.

Na pitanje novinarke tko koga zove, Srebrić odgovara: "U pravilu ja njega pozovem, ništa on mene ne zove, niti bi u smislu nekih posebnih instrukcija, a kamoli zahtjeva, to decidirano mogu reći da nije bilo nikakvih zahtjeva". Navodi da Mamić nema utjecaja na njega.

Marijan Kustić, jedini kandidat za Šukerovog nasljednika, za kontakte s Mamićem, uvjerava, nije znao. I nekoliko dana do skupštine HNS-a - ne želi ulaziti u njihovu pozadinu.

"Zna se koja tijela odlučuju o čemu, definitivno mislim da ne bi htio komentirati ima li netko ili ne utjecaja, rezultati se vide", poručuje Kustić, izvršni direktor HNS-a i ponavlja da mamić ne vuče konce iz BiH.

Snimka otkriva da Mamić ne prelazi ni preko nedosuđenog penala za Dinamo u studenom prošle godine u susretu s Osijekom.

"Ja sam prepoznao prvo u Osijeku, kad onaj četvrti najbolji sudac, onaj splitski, kako se zove?", rekao je Mamić. "Strukan, da", navodi Srebrić.

"Kad ne dosudi penal za Dinamo i čak kad ga zove onaj iz VAR sobe on odbije ić' gledat, razumijete? Šta ovaj radi, razumijete, jer je nemoguće da taj dečko koji je čak sklon Dinamu...", navodi Mamić.

"Da, da!", odobrava mu Srebrić.

"Da ovako ovaj, razbojnički ide gledati da ne sudi, on nema tamo šta gledati, ali on čak ide gledati razbojnički, ne, ne, ne, ne sudi, razumijete", nastavlja Mamić.

Mamić tu ne staje: "Ja sam previše iskusan da ne bi vidio da (...), jer ovo je rukopis, ne nogometnih djelatnika. Nego nogometni djelatnici koji imaju pištolj na sljepoočnici i izvršavaju mafijaške naredbe".

Bivši šef Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić - zaklinje se da Mamić nije imao svoje prste na suđenja pojedinih domaćih utakmica, kao i odabir sudaca. Isto tvrdi i Bruno Marić, nedavno imenovan na tu funkciju.

"Nikad nije bio pritisak od strane gospodina Mamića, nikad, to su bajke, manipulacije, priče, nešto s čim se ja nisam susreo na taj način. Sve što u suđenju u Hrvatskoj ne bude dobro, ja ću biti kriv, jer ja sam odgovoran, dali su mi otvorene ruke", rekao je predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić.

"Ja sam već rekao kome je trebalo onda ćete svi otić', ja ću ih sve smijeniti, jedino ćete vi imati posla i u Savezu i u Dinamu", poručuje Mamić.

"Čestitam, znaš, mudrost je mudrosti da to kad se nešto napravi da se uvijek napravi fino, elegantno - u rukavicama", rekao je Srebrić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!