PORAST NASILJA

Maloljetnik ozlijeđen mačetom u Novome Sadu

17.09.2013 u 13:40

Bionic
Reading

U novome incidentu koji svjedoči o porastu nasilja među mladima u glavnom gradu Vojvodine stradao je srednjoškolac kojega je skupina huligana teško ozlijedila mačetom, no on je poslije brojnih kirurških operacija u stabilnom stanju

Kako u utorak prenose vojvođanski mediji, maloljetnik je ozlijeđen u tuči koja se dogodila ispred Građevinske srednje škole u Novome Sadu, gdje se najprije verbalno sukobilo nekoliko mladića, sumnja se, pripadnika navijačkih skupina.

Glasnogovornik Dječje bolnice Dušan Vuković je izjavio kako je 17-ogodišnji mladić zadobio ozljede u vidu posjekotine donjeg dijela grudnog koša i abdomena širine 20 centimetara, ali da dublje strukture nisu oštećene. On je dodao da maloljetnik ima i ozljede ramena, kuka i podlaktice u dužini oko 10 centimetara u vidu posjekotine te da je kod podlaktice oštećena veća krvna žila.

Policija je u brzoj akciji privela jednog od sudionika obračuna, punoljetnog D.K, jednog od navijača NK Vojvodina, dok se za ostalima i dalje traga.

Za sada nije poznato, javljaju mediji, zbog čega je izbila ova tuča, a nije utvrđeno ni jesu li su ostali sudionici pripadnici navijačkih skupina.

Svjedoci kažu kako je u tuči korišteno i oružje nalik sjekiri.

Građani Novog Sada kazali su u anketi agencije Beta da su zabrinuti prije svega za svoju djecu, ali i za sebe zbog porasta nasilja među mladima u Novome Sadu. Navode se slučajevi poput onog kada su dječaci od 14 i 15 godina ženi ispred ulaza u zgradu strgnuli lančić s vrata i potom bezbrižno odšetali, vršnjačke krađe mobitela među maloljetnicima isl.

Prije tjedan dana skupina maloljetnika pretukla je u gradskom parku nastavnika matematike, a potom ga opljačkala.

Sve političke partije u Novom Sadu izrazile su prosvjed zato što glavni grad Vojvodine ni poslije četiri godine nije dobio pročelnika policije i još 300 policajaca, koliko je prema procjenama potrebno ovom gradu da bi policija popunila svoje redove i mogla efikasnije štititi sigurnost sugrađana, objavila je Radio televizija Vojvodine.

Oporbene stranke su u više navrata optužile gradske vlasti da ne čine dovoljno na podizanju razine sigurnosti.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, dok je u oporbi Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.