DELINKVENTI

Maloljetnici osmislili krađu i okrali župni dvor

08.02.2012 u 16:21

Bionic
Reading

Za provalu u župni dvor na ludbreškom području, kao i druga kaznena djela povezana s tim drskim činom, odgovorna je skupina maloljetnika koji su prijavljeni za tešku krađu.

Više vreća s novcem, koje su nestale iz župnog dvora na ludbreškom području u noći 26. na 27. prosinca, ukrala su dvojica maloljetnika, otkrila je varaždinska policija. Novac od milodara, do kojeg su došli nakon provale u župni dvor, 14-godišnjak i 15-godišnjak međusobno su podijelili, a zatim potrošili.

Kod provale, kako osnovano sumnja policija, pomagao im je i treći maloljetnik, 16-godišnjak, koji im je davao savjete o ulasku u zgradu župnog dvora, dok je
15-godišnjak počinio djelo prikrivanja. Naime, u svojoj sobi na adresi prebivanja skrivao je novac za koji je znao da su ga dvojica provalnika ukrala u župnom dvoru, a za to je dobio dio ukradenog novca.

Osim vreća novca skupljenog kod milodara, kako je izvijestila policija, 14-godišnjak i 15-godišnjak su između 23. do 26. siječnja otuđili i novac iz sefa kancelarije istog župnog dvora. I u ovom slučaju savjetima o načinu ulaska pomagao im je 16-godišnjak.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.