RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U BIH

Maloljetnice iz Hrvatske podvodio poduzetnicima

18.04.2012 u 10:02

Bionic
Reading

Senad Tahirović (45) zvani Seno iz Cazina uhićen je jučer zbog sumnje da je bio vođa kriminalne skupine koja je u Cazinu organizirala međunarodni lanac maloljetničke prostitucije u čijim su raljama bile i hrvatske državljanke

S njim uhićeno je više sumnjivaca, među kojima i dr. Enver Pehlić, ginekolog iz Velike Kladuše, kojeg se tereti da je obavljao pobačaje djevojkama koje mu je Seno dovodio. U tužiteljstvu kažu da je akcija pripremana više mjeseci, a u akciju se krenulo nakon što su agenti SIPA pronašli dokaze da je Tahirović u svoje ugostiteljske objekte dovodio maloljetnice, uglavnom iz Hrvatske, koje su radile kao konobarice i pružale seksualne usluge.

'Ginekolog je priveden zbog sumnje da je u svojoj privatnoj ordinaciji obavljao pobačaje maloljetnicama. Riječ je o djevojkama koje su zatrudnjele s nekim od klijenata pa su poslije 'zahvata' vraćane u lanac prostitucije. Dr. Pehlić poznati ginekolog s više od trideset godina staža. Istraga protiv njega bit će proširena jer su istražitelji došli do dokaza da je obavljao pobačaje i maloljetnicama iz Unsko-sanske županije, ali i šire', pojašnjavaju istražitelji.


Kako je poznato, Tahirović već ima bogat kriminalni dosje. Krajem 2010. uhićen je s Nedžadom Kličićem, zvanim Teror, i Zlatkom Murtićem zbog organiziranog šverca oružja i vojne opreme. Istražitelji su tada na 17 lokacija zaplijenili 39 kilograma eksploziva, osam automatskih pušaka, 18 pištolja, dvije lovačke puške, 85 detonatorskih kapisli, bombe i streljivo. Godinu prije, Tahirović je pred sudom BiH uvjetno osuđen na dvije godine i kaznu od 15.000 maraka zbog krijumčarenja ljudi. Ilegalno je prebacivao građane BiH u zemlje EU.

U ratu je bio specijalac Petog korpusa Armije BiH. U vlasništvu ima i manju agenciju za osiguravanje ljudi i imovine te je suvlasnik diskoteke u Cazinu u partnerstvu s poslanikom u parlamentu Unsko-sanske županije. Sporni kafići samo su stotinjak metara udaljeni od sjedišta policije u Cazinu. Mještani sada tvrde da su lokalni policajci, ali i nekolicina poslovnih ljudi, bili njegovi česti gosti, piše Večernji list