NESREĆA KOD PULE

Mali avion pao u more, dvoje poginulih

Bionic
Reading

U more kod Pule oko 15 sati srušio se maleni zrakoplov pri čemu je poginulo dvoje ljudi.

Danas je u 15.12 sati policiji javljeno da je petsto metara istočno od ACI marine Pomer, odnosno sto metara od lučice Pomer, mali zrakoplov, vjerojatno turistički, s tri putnika odnosno člana posade iz zasad nepoznatog razloga pao u more. Dvoje putnika je poginulo, a treći je preživio pad, javlja Glas Istre

Po prvim podacima pulske Lučke kapetanije, zrakoplov se po udarcu u površinu mora raspao. Komadi smrskanog aviona potonuli su na 6 metara dubine pa se pretpostavlja da će uskoro uslijediti opsežna akcija policijskih ronilaca ne bi li se utvrdilo što se sa zrakoplovom ustvari dogodilo.

Utvrđuje se o kojem se zrakoplovu radi, odakle je poletio i gdje je namjeravao sletjeti, kao i identitet dvojice stradalih.

Putnicima iz zrakoplova navodno su pokušali pomoći ljudi s okolnih brodica, odnosno spasiti ih iz smrskanog aviona, no bezuspješno. Policija i Lučka kapetanija na mjestu nesreće obavljaju očevid.

Regional Express: Izvodili su akrobacije

Prema pisanju portala Regional Express, radi se o akrobatskom avionu marke Zlin 242 češke proizvodnje, koji je registriran u Zagrebu. Portal javlja da je avion nisko letio i pokušavao izvesti akrobacije u letu, nakon čega je udario u površinu mora i raspao se.

Turisti koji su gledali s terase apartmana u Medulinu kažu da se vidio veliki stup vode, dok je osoba koja ih je vidjela iz veće blizine rekla kako je avion eksplodirao prije samog dodira s vodom. Nakon toga velik broj brodica iz medulinske lučice uputio se na mjesto pada kako bi pomogao unesrećenima, ali prema riječima očevidaca nisu mogli napraviti ništa jer je dio aviona u kojemu su bile dvije osobe potonuo.

Regional Express je dobio potvrdu kako se tijela dvojice članova posade nalaze u olupini na dubini od sedam metara. Na terenu su Lučka kapetanija, vatrogasci i policija.