promjene u pravosuđu

Malenica: Dobronić bi drugačije mislio da ima uvid u aktivnosti ministarstva

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 11.02.2022 16:55
  • Objavljeno 11.02.2022 u 16:55
Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave

Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je, predstavljajući izmjene Zakona o parničnom postupku koje je kritizirao predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić, kazao da bi Dobronić imao drugačije mišljenje kada bi imao uvid u cjelokupne aktivnosti koje poduzima ministarstvo

Komentirajući Dobronićevu kritiku da je u promjenama Zakona o parničnom postupku ''došlo do pogrešne dijagnoze koja neće izliječiti pacijenta'', Malenica je kazao da ne zna je li predsjednik Vrhovnog suda dovoljno upoznat s aktivnostima koje poduzima ministarstvo.

''Možda bi imao drugačije mišljenje kada bi vidio cjelokupnu sliku što mi radimo'', poručio je u petak predsjedniku najvišeg suda Malenica.

''Mi smo svjesni da su potrebne promjene u pravosuđu. Rekao sam da slažemo jedan mozaik. Svjesni smo izazova i s njima se kontinuirano nosimo. U sve naše aktivnosti je uključena i sudbena vlast i zajedno radimo kako bi se riješili izazovi koje imamo u resoru'', naglasio je.

Ministar je podsjetio da je Zakon o parničnom postupku na javnom savjetovanju te da je Zakon o kaznenom postupku prošao javno savjetovanje, kao i da je glavni cilj reforme manji broj neriješenih predmeta i ubrzavanje sudskih postupka u tri smjera djelovanja – zakonodavne izmjene, izmjene organizacijskog okvira i razvojni projekti.

''Sve što radimo je jedan mozaik koji polako slažemo koji će doprinijeti tome da se skrate sudski postupci i smanji broj neriješenih slučajeva'', zaključio je Malenica.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!