rupa bez dna

'Maksimirski stadion nikad nije bio prioritet'

28.03.2017 u 12:46

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik,na sjednici Gradske skupštine, na SDP-ove prozivke da u 16 godina ništa nije napravio oko maksimirskog stadiona, odgovorio kako mu to nikad nije bio prioritet

Dominik Etlinger (SDP) prozvao je na aktualnom satu gradonačelnika da u 16 godina ništa nije uspio napraviti vezano uz stadion na Maksimiru.

'Zaboravili ste da smo vaši kolege iz stranke i ja to desetak godina radili zajedno. Prioritet to nije bio iz razloga što ja to nisam rušio da bih to gradio, nego sam to naslijedio. To je vrući kesten u ruci kojega premještam iz lijeve u desnu ruku i dan danas. Kada kuću gradite iz krova, nikad ne može izgledati kao kad se gradi iz temelja. A ovo se počelo graditi od krova', kazao je Bandić.

Naveo je kako su se na stadionu ipak kupljene nove sjedalice, pofarbalo se, a najavio je da sjeverna tribina ide u realizaciju od ljeta na dalje, gdje će se napraviti centar za mlade za taj dio grada.

Etlinger je zamjerio Bandiću da je potrošio 800 milijuna gradskih kuna na obnovu maksimirskog stadiona koji nije završen, na što mu je Bandić odgovorio da je tamo uloženo 780 milijuna kuna, od čega su 570 milijuna, potrošili 'ovi prije njega', a 200 milijuna kuna uloženo je u sanaciju.

Tin Pažur (SDP) podsjetio je na slučaj od prosinca prošle godine, kad je u školi u Križanićevoj ulici zbog pucanja prozora ozlijeđen jedan učenik, pa je upitao kako i kad će se sanirati zgrada do kraja, s obzirom da je namijenjeno 2,5 milijuna kuna ove godine u budžetu za popravak.

 'Četiri gimnazije su tamo, zadnjih 15 godina uložili smo 25 milijuna kuna, ostalo je 15 posto nesaniranih otvora. I vi ste baš našli taj. Pa šta radi domar škole? Ravnatelj i domar škole bi sutra trebali biti smijenjeni', zaključio je Bandić.