NIJE MRAK TARITAŠ

Bandić otkrio tko ga prati u stopu

27.03.2017 u 14:30

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je u ponedjeljak da ga u stopu prati jedino 'dragi Bog', komentirajući podatke iz najnovije RTL-ove ankete o ishodu lokalnih izbora, prema kojima ga u stopu prati kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš

'Mene jedino u stopu prati dragi Bog - evo, to je moj komentar. I da mi Bog da samo zdravlja', rekao je Bandić komentirajući na upit novinara to što je prema najnovijoj RTL-ovoj anketi Anka Mrak Taritaš druga iza njega. Na pitanje da prokomentira mogući drugi izborni krug, u koji ulazi s Mrak Taritaš, Bandić je odgovorio: 'Još da mi Bog da više zdravlja.' 

Upitan da komentira podršku SDP-a kandidatkinji HNS-a Anki Mrak Taritaš, Bandić je rekao da on ne zna za to. 'Moram vam biti iskren. Ne znam. Kaj se to stvarno dogodilo? Nisam informiran. Nisam pratio. Ne znam. Ali isti odgovor je kao i svima - ja im želim puno uspjeha i da u sinergiji dobiju što više. Ja želim svima uspjeh, nema razloga da ne želim', rekao je. 

Upitan o kandidaturi Brune Esih, Bandić je kazao da on ne može određivati protukandidate. 'Ali bit će još kandidata. Meni je u interesu jedino interes građana ovoga grada i da ih slušam. A što više kandidata, to je bolje. Ne mogu ja određivati tko će biti protukandidati', poručio je.  

Na pitanje kako komentira izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Zlatka Hasanbegovića da je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković žrtvovao pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima u Zagrebu za Bandićevu podršku u Hrvatskom saboru te upitan postoji li dogovor između njega i Plenkovića, Bandić je rekao da je Hasanbegović imao i kvalitetnijih izjava pa ih on nije komentirao. 'Pa me sačuvajte i ovaj put', poručio je Bandić.  

Bandićevi projekti

Uoči lokalnih izbora Bandić je najavio da će se izgraditi pješački pothodnik između parka Maksimira i Dinamovog stadiona, a ispod sjeverne tribine stadiona bit će organiziran 'centar zdravog života grada Zagreba', gdje će poduzetnici građanima ponuditi 'sve ono što se veže uz zdrav život, ljepotu tijela, a samim tim i kvalitetu duha'. Najavio je da su rokovi izgradnje pješačkog pothodnika u isto vrijeme kada urede 14 i pol tisuća kvadrata sjeverne tribine. 

Bandić je rekao da je pješački pothodnik već bio u fazi projekta te da ga sada treba aktivirati 'tako da ljudi ne skaču k'o klokani preko Maksimirske ceste, nego da idu normalno podzemnim kontaktom, pješačkim, između Svetica, odnosno Dinamovog stadiona i Maksimira'. Rekao je da je to projekt koji u sklopu cijelog uređenja Sportsko-rekreacijskog centra Svetice već postoji, samo ga treba aktivirati, te da pješački pothodnik i 'centar zdravog života' korespondiraju jedan s drugim.  

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić rekla je da je prostor ispod sjeverne maksimirske tribine sada prazan, zbog čega bi ga 'izuzeli od upravljanja Nogometnom klubu Dinamo i vratili na upravljanje Gradu'.

Najavila je da im je namjera što prije raspisati natječaj kako bi taj prostor dali poduzetnicima za provođenje aktivnosti koje se tiču zdravog života. Rekla je da je predviđeno da tamo budu fitnes centar, aerobik, pilates, trgovine zdrave hrane, kafić i restoran sa zdravim napitcima, savjetovalište, usluge fizioterapeuta i slično. Prostor bi svrsi priveli poduzetnici koji bi taj prostor uzeli u zakup na 10 godina s povoljnijim cijenama zakupa, a Grad bi im pomogao oko dobivanja uporabne dozvole za svaki poslovni prostor. U to bi se uklopio javni sadržaj za djecu koja će tamo moći boraviti dok im roditelji treniraju ili ih masiraju, rekla je Jozić.     

Bandić je najavio i gradnju 'lake željeznice' od Kvaternikovog trga do Zračne luke Franjo Tuđman u četiri faze. Rekao je da bi prva faza gradnje trebala početi početkom svibnja, od Ulice grada Vukovara preko Slavonske avenije do sadašnjeg okretišta tramvaja na Kanalskom putu.

Bandić kaže da će ga opet napasti da to radi pred izbore. 'Nije pred izbore', poručuje i kaže da je to prioritet svih prioriteta, uz obnovu fasada (antigrafita) koje su broj jedan i njegov najveći ponos.

Istaknuo je da su, uz tračničku vezu sa Zračnom lukom, obnova fasada, gradnja sljemenske žičare i kongresnog centra četiri kapitalna projekta za njegov novi gradonačelnički mandat.

'Neke smo započeli - kao žičaru. Neke ćemo započeti u narednih mjesec i pol  - kao prugu za Zračnu luku. Kongresni centar u proljeće iduće godine, a fasade ćemo početi također za nekih mjesec dana', poručio je Bandić.  

Najavio je da će 7. travnja na Zagrebačkom velesajmu otvoriti prvih 7300 uređenih kvadrata za prvih 360 startup tvrtki, novih radnih mjesta mladih ljudi, intelektualaca koji prvi put osnivaju tvrtku. Najavio je da će do kraja godine otvoriti još toliko tvrtki na istoj kvadraturi, kat ispod tog prostora na Zagrebačkom velesajmu.  

Bandić je najavio da će za dva tjedna raspisati natječaj za izvođenje radova na rotoru Remetinec, a najavio je i gradnju punog profila Radničke ceste. Rekao je i kako se na Podbrežju gradi 600 stanova za znanstvene novake. 

'Većina toga će biti prije izbora - ili u početku radova ili raspisanih natječaja. A Zagrepčani znaju da su to prioriteti i ja sam uvjeren da će oni to znati valorizirati', poručio je Bandić.