DVOJE U PRITVORU, TREĆI U BIJEGU

Makedonija bruji o bjeguncu osumnjičenom za brutalno ubojstvo hrvatskog rukometaša: Bio je povezan s politikom i narko mafijom?

10.04.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Mladić i djevojka osumnjičeni da su nasmrt pretukli hrvatskog rukometaša Denisa Tota čekat će suđenje u pritvoru u Skoplju, dok je treći osumnjičeni koji je te noći pobjegao još uvijek na slobodi. U međuvremenu, političke stranke u Sjevernoj Makedoniji iznose optužbe o povezanosti bjegunca s narko klanovima i politikom

Tužiteljstvo je potvrdilo da posjeduje video snimku koja pokazuje da je kobne noći, oko 3:30 ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju, došlo do svađe Denisa Tota i trojice osumnjičenih, pri čemu su ga napali, te su ga više puta udarili bokserima i nogama, nakon čega je pao u nesvijest.

Obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna, a prvotna izjava direktora skopske bolnice Karil da na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, što je kasnije prenio MUP, izazvala je pomutnju i brojna nagađanja, prenosi Telma.

Iz bolnice su se danas ponovo oglasili. Tvrde da na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda, te da je Tot primljen na hitni prijem bez znakova života, nakon čega su ga dežurni liječnici pokušali reanimirati.

Nakon pola sata provedena je operacija srca i kompjutorizirana tomografija cijelog tijela. no Tot je ipak preminuo oko podneva, nakon nekoliko dodatnih reanimacija.

Iz Ministarstva zdravstva najavili su da će sanitarno-zdravstvena inspekcija provesti izvanredni inspekcijski nadzor u postupku prijema i liječenja mladog rukometaša.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Telma

U međuvremenu su se o ubojstvu oglasile i najveće makedonske političke stranke, koje se međusobno optužuju za povezanost trećeg osumnjičenog s njihovim protivnicima.

Iako je policija tek priopćila inicijale te navela da je izvela pretres na makedonskoj adresi bjegunca, javnost je brzo zaključila da je riječ o Angelu Đorđievskom, makedonskom državljaninu s prebivalištem u slovenskom Mariboru.

Oporbeni, desni VMRO-DPMNE ustvrdio je da je MUP, na čijem čelu je socijaldemokrat Oliver Spasovski, ostavio Đorđiovskom prostor za bijeg jer je član narko kartela s kojim je, kako tvrde, ministar povezan.

Vladajući socijaldemokrati su, pak, pronašli njegovu sliku s čelnikom VMRO-DPMNE-a Hristijanom Mickoskim te nekoliko statusa u kojima odobrava postupke Nikole Gruevskog, bivšeg makedonskog premijera i također bjegunca od zakona, koji se od izdržavanja zatvorske kazne u makedonskom zatvoru sakrio kod Viktora Orbana u Budimpeštu.