OVO JE STRAŠNO

Tragedija u Skoplju; preminuo je hrvatski rukometaš Denis Tot, još se ne zna što se točno dogodilo; oglasio se brat Boris

08.04.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) u petak je preminuo u skopskoj bolnici od posljedica srčanog zastoja

Tužna vijest dolazi iz Sjeverne Makedonije. Denis Tot izgubio je bitku za život. Hrvatski rukometaš koji je igrao za Butel dovezen je u bolnicu u kritičnom stanju. Liječnici su poručili da daju sve od sebe, ali Denis Tot nije dobio svoju najvažniju utakmicu.

'Prerano si nas napustio, dragi moj, počivaj u miru, ništa više neće biti isto bez tebe', napisao je brat Boris na društvenoj mreži.

Iz kluba su potvrdili kako je Tot preminuo, a istraga o cijelom događaju i dalje traje.

Naime, pojedini mediji su pisali da je Hrvat brutačno pretučen u diskoklubu s vidljivim ozljedama i prijelomima dok su iz bolnice izjavili da na njegovom tijelu nije bilo nikakvih tragova nasilja i da je kod njih stigao, a da mu srce nije kucalo.

Oglasila se i makedonska policija koja nije dala prave informacije o cijelom događaju nego da i dalje radi na 'rasvjetljavanju slučaja'.

'Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava javnost da je jučer (07.04.2022.) u 04:11 iz Kliničkog centra dojavljeno policiji da im je DT dovezen bez svijesti, bez vidljivih tragova nasilja te mu je odmah ukazana liječnička pomoć. Policijska uprava u Skoplju poduzima mjere za rasvjetljavanje slučaja i o tome ćemo na odgovarajući način izvijestiti javnost', priopćili su iz makedonskog MUP-a.

Denis Tot je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, gdje je igrao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu igrajući za austrijski Bruck.

Od tamo je preselio u makedonski Ohrid u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom došao u skopski Butel, klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara 1961 na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.