postignut dogovor

Makarska napokon dobiva dom zdravlja, s radom će početi od siječnja iduće godine

20.03.2021 u 22:01

Bionic
Reading

Makarski gradonačelnik Jure Brkana izjavio je u subotu kako je postignut dogovor za osnivanje Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja, koji bi trebao početi s radom 1. siječnja iduće godine

Na sastanku u Ministarstvu zdravstva održanom danas popodne na temu osnivanja samostalnog Doma zdravlja Makarske i Makarskog primorja, postignut je dogovor o prenošenju osnivačkih prava sa Županije splitsko-dalmatinske na Grad Makarsku i općine Makarskog primorja, koji bi trebao početi s radom 1. siječnja iduće godine, rekao je gradonačelnik Brkan.

Napominje da su sastanku nazočili ministar zdravstva Vili Beroš sa suradnicima, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader i izaslanstvo Grada Makarske.

Gradonačelnik Brkan kaže kako je Grad Makarska inicirao održavanje tog sastanka na temu osnivanja vlastitog doma zdravlja odnosno izdvajanja Makarske ispostave iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, što bi značilo i preuzimanje svih prava i obveza budućeg osnivača ustanove.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban podržao je akciju Makarana dodavši da je prvi korak u proceduri na službama Ministarstva zdravstva koje su zadužene za pravni okvir.

Dobili smo zeleno svijetlo i stekli su se uvjeti za osnivanje Doma zdravlja te pozivam sve načelnike općina Makarskog primorja za isti stol na temu sufinanciranja. Sastanak ćemo održati što skorije, a uvjeren sam u podršku svih susjednih općina jer nam je zajednički cilj - unapređenje zdravstvene skrbi građana Makarskog primorja, kazao je Brkan.

Zahvalio je svima koji su pomogli u donošenju odluke, koja je, kaže, od velike važnosti za sve stanovnike Makarskog primorja i te njihove goste.