SUKOB IZ REŠETAKA

Majka svodnica u zatvoru premlatila ženu koja je ubila muža

14.03.2013 u 09:14

Bionic
Reading

Svađa u zatvorskoj sobi prerasla je u trenu u obračun šakama. Osječanka S. M. (40), svodnica koja je podvodila i vlastitu maloljetnu kćer, ošamarila je Jelenu Kovačević (30) optuženu za brutalno ubojstvo supruga u Vukovaru 2011.

U suzama, napadnuta se žena kasnije požalila pravosudnim policajcima kako ju S. M. već dulje psihički zlostavlja, ali se plašila to prijaviti. Zbilo se to lani u listopadu. Mir među ženama nije dugo trajao. 'Madam' ju je dohvatila i prije desetak dana, i to u toaletu zatvorske sobe. Naguravala ju je, lupala i prijetila joj, piše Večernji list

Majka svodnica tako je treći put u samo pet mjeseci morala stegovno odgovarati. Kazna je svaki put bila ista – mjesec dana ne može ju nitko posjećivati, osim odvjetnika, a ne smije ni slati pisma. Uvrijeđena zbog posljednje stegovne kazne, požalila se Županijskom sudu u Osijeku kako je žrtva podmetanja. Ne smatra se, istaknula je, agresivnom osobom 'iako ju se takvom prikazuje'. Optužila je čak suca Darka Krušlina da joj se zapravo osvećuje jer mu je psovala dok joj je izricao presudu. Iako mu se za te psovke pismeno ispričala, navela je, 'očito je kao ispriku nije prihvatio'.


Vrhovni joj je sud, pak, nedavno smanjio kaznu za podvođenje kćeri i još triju djevojaka. Iza rešetaka će tako provesti sedam, umjesto deset godina, koliko joj je lani izrečeno na ponovljenom suđenju na osječkom sudu. Novi je zakon, naime, za nju povoljniji. Isto tako, njezin pomagač Dž. M. (29) u zatvoru će provesti deset mjeseci, a ne prvotno dosuđene tri godine.

Majka iz pakla svoju je kćer u prostituciju gurnula kada joj je bilo nepunih 14 godina. Pronalazila joj je klijente i određivala cijenu usluga. Malena se, zajedno sa 18-godišnjom prijateljicom, uskoro našla usred bolesnog igrokaza. Urinirale su i tukle 'klijenta' koji se u hotelskoj sobi uživio u ulogu roba.

Bezumnu je maštariju muškarac u 40-ima platio 1.200 kuna. Novac su odmah morale predati 'madam'. Stravična je priča počela u srpnju 2006., a trajala je sve do kraja 2009. Bezobzirna je žena u lanac prostitucije uvukla još dvije kćerine prijateljice koje su, kao i već spomenuta, bile štićenice osječkih domova za djecu.

'Široke je ruke' dvije od njih primila u svoj stan jer nisu imale kamo nakon što su, kao punoljetne, otpuštene iz Doma za djecu 'Klasje'. Odlučila je naplatiti svoju 'dobrotu'. Majka je i kćer pretvorila u svodnicu. Dok je i sama bila u Domu za odgoj djece i mladeži, kći je upoznala 16-godišnjakinju prema kojoj je S. M. ubrzo 'pružila prste'. Na majčin zahtjev tražila je od nje da zajedno zadovoljavaju jednog muškarca. Dž. M. je, pak, imao zadatak rezervirati hotelsku sobu i pobrinuti se da djevojke u nju uđu.