vremenska prognoza

Magla, kiša i jugo. Ako ide na put ne krećite bez zimske opreme

30.01.2021 u 07:33

Bionic
Reading

Djelomice sunčano, ujutro na kopnu ponegdje magla. Poslijepodne postupno naoblačenje sa zapada, navečer na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice s kišom koje će u noći na nedjelju biti u većini područja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni

Na Jadranu prijedpone ponegdje do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a poslijepodne će zapuhati jugo koje će postupno jačati. Najviša temperatura uglavnom od 8 do 14 °C.

  • +2
Vremenska prognoza 30.1. 2021. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz.hr

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski te je zbog niskih temperatura moguća poledica, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba te vozačima savjetuju da prilagode način vožnje uvjetima na cestama kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ponegdje ima magle, a zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na državnim cestama Vaganac-Udbina-Ondić i Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su državna cesta kroz centar Petrinje, županijska ceste Tišina-Palanjek te lokalna cesta u mjestu Rausovac kao i Vrgorac-Orah te Veliki Prolog-Draževitići.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorena je državna cesta Sveti Rok-Mali Alan te županijska cesta Sušanj-Štirovača, a ograničenja su zbog zimskih uvjeta na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split s polaskom u 6 sati.