SVJEDOK-POKAJNIK

Mafalani zna tko je ubio Ivanu Hodak

12.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Amir Mafalani, jedan od optuženika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, traži od USKOK-a status zaštićenog svjedoka i nudi nove informacije o ubojstvu Ivane Hodak 6. listopada ove godine

Mafalani je još prošlog petka policajcima otkrio skrovište u Velikoj Gorici u kojem je nađen pištolj koji po modelu i kalibru odgovara oružju iz kojeg je likvidirana odvjetnička pripravnica u veži Hatzove 2, piše Jutarnji list.

No, vještačenjem tek treba ustanoviti radi li se o tom oružju. Mafalanijev zahtjev za svjedočenje poslao je njegov branitelj, odvjetnik Zoran Stjepanović, ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu.

Taj zahtjev s obrazloženjem Cvitan će proslijediti Mladenu Bajiću, glavnom državnom odvjetniku, koji će sudu i podnijeti zahtjev da se Mafalaniju da status zaštićenog svjedoka. No, to se sigurno neće dogoditi prije nego što se vještačenjem ustanovi je li oružje koje je nađeno doista ono kojim je ubijena Ivana Hodak.

Mafalani, protiv kojeg se vodi istraga kao protiv pripadnika zločinačke organizacije koja je izvela atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada ove godine u Palmotićevoj 3, nije jedini koji nudi svoja saznanja USKOK-u. Odmah nakon uhićenja s USKOK-om je htio surađivati i Robert Matanić, zbog čega mu je dotadašnji odvjetnik Zoran Pilipović otkazao punomoć.