MILANOVIĆ U SLAVONSKOM BRODU

'Lustracija je frustracija, degeneracija. Nama treba kreacija!'

07.06.2015 u 15:54

  • +7

Konvencija županijske organizacije SDP-a

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović boravio je u Slavonskom Brodu gdje je nazočio izvještajno-tematskoj konvenciji županijske organizacije SDP-a. Kao i jučer u Varaždinu, Milanović je rekao da su u svojim predizbornim obećanjima bili suzdržani.

Ljudi mogu biti razočarani, ali nismo ih prevarili, poručio je. Laska mu, kaže, što se od njih ipak očekuje više, no poručuje da je stvarnost komplicirana.

U svom govoru Milanović se osvrnuo i na lustraciju.

'Lustracija? Lustracija je frustracija, degeneracija. Nama treba kreacija, trebaju nam kreativne hrvatske ideje, ne lustracija nego kreacija. Treba nam ono po čemu ćemo biti ravni najboljima. Treba nam intenzivna poljoprivreda u kojoj će se zarađivati ekstra', rekao je Milanović uz poruku: 'Napravimo od Hrvatske malog diva'.

'Nećemo se boriti protiv neprijatelja nego protiv onih koji nemaju ideju i ne znaju što bi rekli: nemaju kreaciju već imaju lustraciju', poručio je Milanović.

'Kasno je za to, prijatelji, kasno je za to. Pitanje jel je ikada i bilo vrijeme. Da je bilo vrijeme time bi se i pokojni predsjednik Tuđman bavio prije 25 godina. Ali čovjek je imao pametnijeg i važnijeg posla. Stvarali su državu s mnogima od vas koji su neki kasnije krenuli raznositi, nositi sebi kući, stavljati na zapešća kao satove. Svašta nešto, na taj način', rekao je Milanović.