TRAKTOROM PROTIV PANDEMIJE

Lukašenko poručio sunarodnjacima da se protiv koronavirusa bore poljskim radovima

18.03.2020 u 22:38

Bionic
Reading

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ohrabrio je u utorak svoje sunarodnjake da odu raditi na selo i voziti traktore kako bi prevazišli epidemiju koronavirusa

Lukašenko je u obraćanju dužnosnicima na sastanku, koji je uživo prenosila državna televizija, izjavio da 'ne treba dizati paniku zbog virusa'.

'Nužno je raditi na selu, posebno sada. Lijepo je vidjeti kako ljudi na selu rade traktorima i pritom nitko ne spominje epidemiju. Traktor i polja će izliječiti svakoga', poručio je Lukašenko.

Bjelorusko ministarstvo zdravstva u utorak je priopćilo da je u toj zemlji broj pacijenata pozitivnih na koronavirus narastao na 36.

Dosad su iz bolnice otpuštene tri osobe, a najavljeno je otpuštanje njih još toliko. Ministarstvo je nadodalo kako osam Bjelorusa pokazuje vrlo blage simptome zaraze, dok je stanje jednog pacijenta okvalificirano kao umjereno.

Proteklog vikenda četiri Bjelorusa su pozitivno testirana na koronavirus. Riječ je osobama koje su doputovale u domovinu iz Nizozemske, Njemačke i Rusije te su izolirane, a osobe koje su s njima bile u kontaktu također su hospitalizirane.