BLIJEDI, A NE BIJELI

Lučko na Poljudu nokautiralo Hajduk

21.04.2012 u 20:46

Bionic
Reading

Lučko je u posljednjem subotnjem ogledu 27. kola MAXtv Prve lige slavilo na Poljudu rezultatom 1:2 (1:1) i tako kreiralo jednu od najvećih senzacija čitavog natjecanja

Lučko je slavilo sasvim zasluženo. U prvih 40 minuta niti jedna momčad nije pokazala apsolutno ništa, ali onda je Novak petom dodao Elvisu Sariću koji krasnim udarcem pogađa Blaževićev gornji kut za vodstvo Lučkog.

Hajduk je izjednačio u nadoknadi prvog dijela kada je Ivan Vuković pogodio iz slobodnjaka. Idealno vrijeme, činilo se da će bijeli u nastavku preuzeti konce igre. No, brojni izostanci (bitno pomlađen sastav) i ionako klimava forma bijelih odveli su susret u sasvim neočekivanom pravcu.

Već u drugoj minuti nastavka Oliver Petrak je povukao loptu do 20 metara i opalio. Vratar Blaževićevog kalibra mora obraniti takav šut, ali lopta mu je prošla ispod ruke i ponovno se zakoprcala u Hajdukovoj mreži:

Isti taj Goran Blažević u nastavku utakmice je bio najbolji pojedinac utakmice što dovoljno govori o odnosu snage. Lučko se efikasno otvaralo po krilima i prijetilo iz protuudara, ali Hajdukov vratar spasio je dva klasična zicera i spasio hajduk veće sramote.

Lučko je ovom pobjedom ostalo u teoretskim kombinacijama za ostanak u ligi, ali iluzorno je očekivati da će slaviti u sva tri preostala kola. Ipak, odlaze sa stilom. Hajduk će ostati drugi.