AKCIJA NA JADRANU

Lučka kapetanija kaznila 21 prekršitelja na moru

29.08.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Pomorska je policija u akvatoriju otoka Raba, Lošinja i Krka tijekom proteklog tjedna evidentirala ukupno 25 slučajeva nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, dok je Lučka kapetanija u riječkom akvatoriju samo u subotu kaznila 21 prekršitelja na moru i naplatila 16.000 kuna kazni

Neodgovorni gliseraši koji su pali u ruke policije bili su strani državljani, i to devet Nijemaca, sedam Austrijanaca, pet Talijana te po jedan Slovenac, Poljak, Mađar i Englez. Radi počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene su im novčane kazne.

Tijekom turističke sezone, na područjima najgušćeg pomorskog prometa, a u cilju povećanja sigurnosti plovidbe, akcije pojačanog nadzora pomorskog prometa s naglaskom na kontrolu glisiranja, uz redovite kontrole na moru, uz Pomorsku policiju kontinuirano provode sve lučke kapetanije i ispostave te Služba za nadzor i upravljanje pomorskim prometom.

U akciji ‘Sigurnost plovidbe’ riječke Lučke kapetanije sudjelovalo je sedam plovila i 20 djelatnika te je obavljeno 97 pregleda jahti, brodica, ronioca i kupača. Kažnjeno ih je 21, a najveći broj prekršaja odnosio se na glisiranje, nedopuštenu vožnju blizu obale te neposjedovanje dokumenata.