ZASTUPNICI - SUPERVIZORI

Lovrinović: Zašto u Saboru nema gorućih tema?

15.03.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović upozorio je u srijedu na (ne)važnost tema kojima se bavi Hrvatski sabor rekavši kako su se građani umorili od povijesnih tema, kopanja po arhivima, savjeta za prošlost te kako se treba uhvatiti u koštac s gorućim društvenim temama.

'Nas su građani ovdje izabrali kako bismo mijenjali stvarnost koja je sve teže podnošljiva za sve koji žive u Lijepoj našoj. Međutim, o čemu mi ustvari raspravljamo? Prošli tjedan sam analizirao od 66 točaka dnevnog reda koji je predviđen za naredne dane i tjedne i čak 28 točaka se odnosi na godišnje izvještaje raznih agencija i državnih institucija, kao da smo mi neka supervizija', poručio je Lovrinović nakon stanke u Saboru.

Zapitao se i gdje su se izgubili prijedlozi nekih zakona koji su nosili oznaku hitnosti. 'Što je s Ovršnim zakonom? Što je s prijedlogom Zakona o HNB-u? Što je s nekim drugim zakonima koji su ovdje došli u proceduru, što se čeka? Jesu oni možda sada škakljivi i preteški za nadolazeće lokalne izbore da se ne gube glasovi', pitao se.

Zamjerio je i jer na dnevnom redu Sabora nema gorućih tema o stanju i budućnosti EU i položaju Hrvatske u svemu tome.

Mostovac Miroslav Šimić je ustvrdio kako je aktualni saziv Sabora, u usporedbi s tri prethodna, najuspješniji po broju radnih dana, po broju donesenih zakona i broju javljanja za rasprave i replike.

Što se tiče izvješća, kaže, ona su tu jer imamo takvu zakonsku regulativu.

'Ona se nalaze na dnevnom redu Sabora ne samo u ovom mandatu, nego u brojnim prethodnim mandatima. Ali s druge strane znam da postoji inicijativa na razini Predsjedništva Sabora u koju će biti uključeni i svi klubovi da se pojedina izvješća objedine, da se neka rasprave samo na odborima kako bismo se mogli više koncentrirati na zakonske prijedloge', rekao je Šimić.