Prijenos uživo

Petrov: Očekujem da DORH pročešlja i Sabor

  • Autor: A. Ž. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.03.2017 14:16
  • Objavljeno 09.03.2017 u 11:01
Božo Petrov
Božo Petrov Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko
Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov ustvrdio je četvrtak da je širenje istrage u 'aferi dnevnice' na Hrvatski sabor normalno jer Ured za opće poslove obavlja poslove za Vladu i Sabor, te je poručio kako očekuje 'pomnu i promptnu istragu' u tom slučaju

'Ako se želi napraviti potpuna i kvalitetna istraga, za očekivati je da će oni pročešljati svu dokumentaciju za koju je Ured za opće poslove nadležan, a nadležan je i za Vladu i za Sabor. Tako da očekujem da se sve to pomno i promptno istraži', rekao je Petrov novinarima uoči konferencije posvećene mentalnom zdravlju u Hotelu Westin.

  • 14:14

    Petrov je također rekao da je na dnevni red Sabora uvrštena točka o radu glavnog državnog odvjetnika u prošloj godini. 'Stavljena je na dnevni red, jedina je poteškoća sve veći broj zakona koji izlaze iz Vlade. Morat ćemo još više podignuti tempo rada, ali vjerujem da će i to doći u vrlo skoro vrijeme', rekao je Petrov, koji nije odgovorio kakav je njegov osobni stav o radu glavnog državnog odvjetnika. Kazao je samo kako vjeruje da DORH daje od sebe najbolje što može 's obzirom na sve ono što imamo u Hrvatskoj i mogućnosti koje ima'. 'Imaju i prostora za napredak. Svi mi možemo bolje nego što se danas radi, a vjerujem da će i to vrijeme doći', rekao je Petrov.

  • 14:13

    Petrov nije htio komentirati razrješenje Terezije Matić, ravnateljice Ureda za opće poslove, niti što je prethodno iz Banskih dvora udaljena tajnica premijera Sandra Zeljko i premještena u Ured za razminiranje. 'Što se tiče prebacivanja tajnice i što se tiče voditeljice Ureda za opće poslove, vjerujem da je predsjednik Vlade imao razlog zbog čega je to napravio. O tom ne bih htio u ovom trenutku govoriti', rekao je Petrov ponovivši da s detaljima istrage u 'aferi dnevnice' nije upoznat.

  • 10:39

    Premda na ispitivanja u USKOK svakodnevno stiže sve više službenika i dužnosnika iz bivših, ali i sadašnje Vlade, u istrazi o nezakonitostima s isplatom dnevnica u hrvatskoj Vladi i dalje nema novih osumnjičenika. Iz Banskih dvora, podsjetimo, nakon tajnice u uredu premijera Sandre Zeljko udaljena je i Terezija Matić, ravnateljica Ureda koji je isplaćivao naknade za služena putovanja.

  • 10:32

    Nakon otkrića da je lažiranja bilo i u mandatima Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića ispitani su i predstojnici njihovih ureda, no da je nepravilnosti bilo i nakon njegova odlaska iz Banskih dvora otkrio je zasad jedini osumnjičeni u ovoj aferi - Tomislav Saucha. Plenkovićev predstojnik Davor Božinović jučer je u DORH-u proveo nekoliko sati dajući iskaz, ali nije davao izjave novinarima dok je Oreškovićev predstojnik Neven Zelić također jučer bio u DORH-u i nakon toga novinarima kazao: 'Pošto se nalazimo u korizmenom razdoblju, poručujem onima koji su ovo napravili da se pokaju, priznaju i spase svoju dušu'.

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal