OSNOVAO KLUB

Lovrinović: Jasno je da Most vodi netko drugi sa strane

10.06.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić od danas više nisu dio platforme Mosta. U Saboru su osnovali svoj klub, no to nije preveliko iznenađenje s obzirom da se o njihovom odlasku spekulira još od kraja siječnja

Tri su razloga zašto se trojka odlučila na odlazak iz Mosta i osnivanje vlastitog kluba. 'Kao prvo, to je odstupanje Mosta od programa, a pogotovo ekonomskog dijela. Drugi razlog je sve veće soliranje čelnika Mosta, posebice Bože Petrova, i treće je nepreuzimanje odgovornosti zbog pada popularnosti Mosta', kazao je Lovrinović na press konferenciji u Saboru.

Pojasnio je kako se posljednjih tjedana sve više vidi pravi Most. 'Sada shvaćamo da Most vodi netko drugi sa strane', poručuje Lovrinović.

Što se tiče budućnosti, Lovrinović se nada proširenju kluba. 'I dalje želimo ostati čvrsto na platformi koju smo sukreirali u Mostu i ne želimo iznevjeriti podršku građana', poručio je Lovrinović.

Kazao je kako svojim klubom žele djelovati konstruktivno i ne žele nove izbore, već da se formira nova Vlada. 'Nećemo nikome dati bjanko podršku, nego ćemo razgovarati o programu i ljudima', kazao je Lovrinović.

Izbori, dodaje, izazvali bi velike troškove i oduzeli pola godine, a Hrvatskoj je, kaže Lovrinović, 2016. presudna. 'Ako ne bude moguće formiranje Vlade, spremni smo na nove izbore', poručuje bivši mostovac, a smatra da iz Vlade trebaju otići i Orešković i Karamarko i Petrov.

Što se tiče programa, Lovrinović je kazao da će se boriti za interese udruge Franak, štediša RBA zadruga i blokiranih.

Iako se trojac već pribraja HDZ-u u mogućem preslagivanju, Lovrinović kaže da s njima još nitko nije razgovarao, kao što ni oni nisu nagovarali druge mostovce da im se pridruže. Indikativno je ipak bilo to da su trojcu na press konferenciji podršku došli dati HSS-ovci Branko Hrg i Davor Vlaović te HDS-ov Goran Dodig.

Novinare je zanimalo i na koga to Lovrinović misli kada kaže da netko sa strane upravlja Mostom. 'Ne znam točno reći i neću spekulirati, ali kada netko u dva do tri dana mijenja mišljenje, kada često odlazi negdje i vraća se s novim idejama... Osim toga, dosta je odluka doneseno bez Nacionalnog vijeća Mosta', kazao je Lovrinović.

Upitan bi li pristao u novoj Vladi biti potpredsjednik, kako se to već spekulira, Lovrinović je kazao: 'Nismo razgovarali o tome, ne zanimaju nas funkcije. Da su me zanimale funkcije, već bih ih prihvatio, jer imali smo dobre prilike za to 22. siječnja i prilikom donošenja proračuna.'