NESREĆA KRAJ LIPOVLJANA

Lovac si puškom raznio pola glave

04.01.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Neoprezno i nestručno baratanje lovačkom puškom životom je platio lovac Željko Gregurek (57) iz Kraljeve Velike kod Lipovljana

Stradao je u nedjelju oko 9 sati ujutro u lovištu Okučanska brda, nedaleko od mjesta Lađevac, prilikom lova u organizaciji Lovačke udruge Vepar iz Okučana.

Njegovi prijatelji nisu ni slutili da je pucanj koji su čuli bio smrtonosan za Željka Gregureka koji je u tom dijelu šume u trenutku pogibije bio sam. Tek tri sata kasnije shvatili su da ga nema i posumnjali da nešto nije u redu. Nedugo zatim u Okučanskim su brdima pronašli njegovo beživotno tijelo.

Očevidom, koji je obavila policija uz nazočnost istražnog suca, utvrđeno je da je riječ o nesretnom slučaju. Zbog neopreznog baratanja lovačkom puškom došlo je do opaljenja, a metak je nesretnog lovca pogodio u glavu, ušavši iznad desnog oka te izašavši na tjemenu.

Od teške ozljede glave lovac je preminuo na mjestu nesreće. U ponedjeljak je po nalogu istražnog suca Mirka Svirčevića obavljena i obdukcija te je, kako doznajemo, analizom strelnog kanala isključena mogućnost samoubojstva i postojanja druge osobe.