IZ FOTELJE U FOTELJU

Lorencinov bliski suradnik Ratomir Ivičić novi šef HTZ-a

23.07.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) jednoglasno je danas imenovalo Ratomira Ivičića za novog direktora Glavnog ureda HTZ-a. Ivičić je aktualni zamjenik ministra turizma Darka Lorencina

Sve donedavno Ivičić je bio na čelu povjerenstva Turističkog vijeća HTZ-a koje je bilo nadležno za izbor novog direktora HTZ-a. Iz njega je nedavno iznenada istupio uz obrazloženje da je previše zauzet. Odmah su nakon toga krenule priče kako je on najizgledniji kandidat za novog šefa HTZ-a.

Tu je informaciju prvi javno iznio Ivan Herak tvrdeći kako je to politička odluka IDS-a.

'Radi se o podjeli konzultantskog kolača i upravljanju tokovima novca, jer HTZ godišnje na raspolaganju, a bez ikakve kontrole, ima 700 milijuna kuna', rekao je Herak koji smatra da Ivičić nema dovoljno iskustva i kompetencija da vodi HTZ.

Ivičić je u Ministarstvo turizma došao s pozicije direktora tvrtke Brijuni rivijera, a prije toga je osam godina bio ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni. Po struci je ekonomist specijaliziran za marketing i menadžment.

Trakavica oko izbora direktora Turističke zajednice traje od ožujka i smjene Meri Matešić.

Nakon toga je raspisan prvi natječaj na koji se javilo šest kandidata, a među njima Ivana Šoljan i Ivica Vrkić. Natječaj je naprasno poništen uz neslužbeno obrazloženje da nijedan od kandidata nije dovoljno dorastao za funkciju koja traži jake vještine u marketingu i komunikaciji te moderan pristup promociji destinacije.

Tada se spominjalo i da je utrka za čelno mjesto HTZ-a političke naravi, jer da je Šoljan kadar IDS-a, a Vrkić, član uprave Hrvatske lutrije, kadar istarskog SDP-a čiji je član i šef Lutrije Danijel Ferić.

Od smjene Matešić HTZ je operativno vodio Ivičić.