PLJAČKA U RIJECI

Lopov odvjetniku ukrao oružje

29.05.2009 u 15:52

Bionic
Reading

Policija je nakon dovršene kriminalističke obrade razotkrila kradljivca nekoliko komada vatrenog oružja iz odvjetničkog ureda u najužem središtu Rijeke, na Korzu, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava

Utvrđeno je da je 30-godišnji hrvatski državljanin u noći s 25. na 26. svibnja provalio u odvjetnički ured i odnio vatreno oružje, uglavnom lovačko, te nekoliko kutija raznog streljiva. Time je oštetio odvjetnika, koji je oružje posjedovao legalno, za 45.000 kuna.

Policija sumnjiči 30-godišnjaka da je te noći na šumskom predjelu kraj vodocrpilišta na Drenovi, na sjeveru grada, pucao iz ukradenog oružja. Do Drenove je stigao ukradenim fiatom unom.

Veći dio ukradenog oružja sakrio je u šumi u blizini mjesta na kojem je pucao, a jedan pištolj i jedan revolver prodao je 52-godišnjem Riječaninu, kod kojega su i pronađeni. Policija je kod 30-godišnjaka pronašla i specijalno izrađeni ključ, tzv. master.

U suradnji s ovlaštenim Državnim odvjetništvom, 30-godišnjega Riječanina, otprije poznatog zbog istovrsnih i drugih kažnjivih djela, policija će privesti u istražni centar, a protiv 52-godišnjaka kaznenu će prijavu podnijeti redovitim putem, što znači da ga se neće pritvarati.