PREMIJERKA U SLAVONSKOM BRODU

'Ljudi ipak relaksiranije žive!'

18.02.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Za današnjeg boravka u Slavonskom Brodu premijerka Jadranka Kosor zaključila je da građani Hrvatske 'ipak relaksiranije žive' te prognozirala da će se to nastaviti i tijekom 2011. Premijerka će se očito potruditi da tako i bude, jer nakon što je osudila porast cijena hrane, istaknula je da će okupiti trgovce i vodeće proizvođače hrane te zatražiti od njih da daju svoj doprinos krizi

U prilog tvrdnji da se u Hrvatskoj danas živi 'relaksiranije', premijerka je navela podatke o rastu izvoza od preko 18 posto i rastu trgovine na malo, a prognozirala je i rast BDP-a za 1,5 posto, dodavši da je ovo godina investicija pa je moguće da taj rast bude i veći.


Osvrnuvši se pak na reforme, zaključila je da se svi slažu da su reforme nužne, no samo dok se te reforme ne dotaknu i njihovog novčanika. Dodala je i da je upoznata s kritikama koje je na račun reformi uputio predsjednik Josipović.

'Njegove kritike sporih reformi sam čula, ali nisam čula da zna odgovor na pitanje kakve bi te reforme trebale biti', rekla je Kosor, istaknuvši da je njezina suradnja s predsjednikom Josipovićem dobra, no da ne želi dati ocjenu za prvu godinu njegovog predsjedanja.

Premijerka je u Slavonski Brod došla kako bi na vojnom poligonu Kindrovo nazočila predstavljanju borbenog oklopnog vozila i tenka M 84 čija proizvodnja osigurava egzistenciju radnicima Đure Đakovića koji proizvode borbena oklopna vozila za HV. Za potrebe Oružanih snaga RH do sada je isporučeno 24 oklopno-borbenih vozila, od kojih je 18 proizvedeno u Hrvatskoj.

Od sljedećeg će se mjeseca svaki tjedan Oružanim snagama isporučivati po jedno takvo vozilo. Riječ je o 180 milijuna eura vrijednom projektu kojim je do kraja 2012. predviđena proizvodnja 126 vozila.