OKUPLJANJE KOALICIJE

Ljubo Jurčić na Sabor juriša s penzićima i radnicima

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 06.10.2011 14:31
  • Objavljeno 06.10.2011 u 14:02
Ljubo Jurčić

Ljubo Jurčić

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Sporazum u Rijeci potpisali su Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative, Lazar Grujić uime Bloka umirovljenika zajedno, Dario Vasilić, predsjednik PGS-a, i Mladen Novosel, predsjednik HRS-a

Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative, Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika uime Bloka umirovljenika zajedno, Dario Vasilić, predsjednik Primorsko-goranskog saveza, i Mladen Novosel, predsjednik Hrvatske radničke stranke, potpisali su danas u Rijeci nacionalni sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, a riječ je, kako kažu, o svojevrsnom trećem bloku na političkoj sceni Hrvatske.

Nositelj koalicijske liste u svih 11 izbornih jedinica bit će Ljubo Jurčić. 'Naglasak je njihova programa na industrijskoj i regionalnoj politici, a tek onda na financijskoj i monetarnoj politici', rekao je Vasilić. 'Želimo stabilan i ravnomjeran razvoj Hrvatske', kazao je Jurčić ističući da je njihov program zasnovan na praktičnim rješenjima, a ne na ideologiji, na konceptu države blagostanja, najbliži skandinavskom modelu. Jurčić i njegovi koalicijski partneri očekuju da će u svakoj izbornoj jedinici dobiti mandate, a to im potvrđuju, dodaju, i rezultati posljednjih anketa. 'Očekujemo bolji rezultat nego što se danas misli', kaže Jurčić. Okupili su se oko programa, ističu, za dugoročan, uravnotežen, stabilan i ravnomjeran razvoj Hrvatske.

'Prvi problem koji tišti Hrvatsku nedostatak je radnih mjesta, stoga je naš temeljni program kreiranje i otvaranje novih radnih mjesta i povećanje domaće proizvodnje', kazao je Jurčić napominjući da se na to nadovezuju programom predviđene mjere za povećanje socijalne sigurnosti, osiguranje stabilnih, redovitih i rastućih mirovina te provedba politike ravnomjernog regionalnog razvitka Hrvatske.

'Suočeni smo s apatijom građana, gubi se samopouzdanje i samopoštovanje, stvara se osjećaj da su narod niže vrijednosti. Zbog toga gledamo kako vratiti samopouzdanje i samopoštovanje građana. Mi se razlikujemo po instrumentima, mijenjamo redoslijed dosadašnjih politika u Hrvatskoj. Na prvo mjesto dolazi industrijska politika, što i kako raditi i kakvo obrazovanje trebamo za tu politiku, a tek onda monetarna i financijska politika. Programi koji su zasnovani na ideologiji bave se raspodjelom dohotka, a mi se bavimo stvaranjem dohotka', kaže Jurčić.

Cilj im je u politiku uključiti mlade koji će kreirati politiku kako bi se stvorila država ugodna za život. Poveznica s Blokom umirovljenika zajedno naša je odgovornost za naše roditelje, rast mirovina koji se naslanja na rast domaće proizvodnje, s PGS-om zastupanje ravnomjernog regionalnog razvoja, a s HRS je rad kojim se sve što je u našem programu može iznijeti, ističe Jurčić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi