O POLITICI I SPORTU

Ljilja Vokić žestoko odbrusila Tončiju Vrdoljaku

19.02.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Kada je nedavno ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zatražio od Hrvatskog olimpijskog odbora kontrolu potrošnje proračunskih sredstava, počela je javna polemika. U međuvremenu su, podsjeća HTV, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i ministar Jovanović otklonili nesuglasice, no bivša ministrica prosvjete i sporta Ljilja Vokić i bivši predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak još žestoko polemiziraju. Vokić čak povlači paralele s 'aferom Fimi media'

Bivši predsjednik HOO-a, a danas član Međunarodnog olimpijskog odbora, Antun Vrdoljak i dalje se protivi bilo kakvom uplitanju politike u rad krovne organizacije hrvatskog sporta.

'I danas upozoravam da su športske organizacije, udruge građana, ne političke i ne vladine, nego udruge građana', kazao je Vrdoljak za HTV te podsjetio na vrijeme kad je, poput ministra Jovanovića danas, bivša ministrica prosvjete i sporta Ljilja Vokić također željela imati uvid u potrošnju proračunskog novca.

'Neki ljudi sebi uzimaju previše za pravo, pa misle da su neprikosnoveni u svakom području - bilo u filmskoj umjetnosti, športu ili televiziji. Jednostavno i danas smatram da onaj tko daje novac ima pravo i kontrolirati trošenje novca', poručila je Ljilja Vokić.

Navela je i kako je 'tadašnji predsjednik Vlade Zlatko Mateša rekao da bi najbolje bilo sredstva prebaciti na HOO', te konstatirala kako joj je to 'u neku ruku i olakšalo u smislu da ne mora ništa potpisivati, ne mora ni za što odgovarati'.

No priča nenadano odlazi u sasvim novom smjeru kada Ljilja Vokić pred kamerom HTV-a cijelu priču dovodi u kontekst Fimi medije. 'S obzirom na to da svakodnevno gledamo na televiziji suđenje za Fimi mediju, s tim sam htjela staviti do znanja - završena priča. Pametni će shvatiti što sam htjela reći', kazala je Lilja Vokić.

'To je teška uvreda i to treba dokazati, za boga dragoga. Kakva Fimi media? Mislim da ona to nešto drugo misli, da je to prepucavanje unutar HDZ-a, pa ona misli da se nas dvoje prepucavamo kao HDZ-ovci', rekao je pak Vrdoljak.

U polemiku Vokić - Vrdoljak bivši premijer, a danas predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nije se želio uključiti.