trebao početi 1. lipnja

Ljeto na Savi - Projekt od 10 milijuna kuna ne izgleda kako je zamišljen

16.07.2019 u 09:51

Bionic
Reading

Ljeto uz rijeku u Zagrebu još nije zaživjelo, piše u utorak Večernji list navodeći da na mjestu projekta vrijednog 10 milijuna kuna, a koji je trebao biti otvoren početkom lipnja, još traju radovi i nema posjetitelja

Kafići, kino, sunčališta i sadržaji koje su još 2014. osmislili Španjolci i Turci nikako da poprime onaj oblik za koji je iz gradske blagajne plaćeno pet milijuna kuna, navodi dnevnik.

Večernji podsjeća da je još krajem travnja odabrana tvrtka Agram, kojoj se postavljanje i održavanje paviljona plaća preko 5,3 milijuna kuna, oko tri milijuna idu na pijesak, odnosno pješčana igrališta, priključci struje i vode koštaju 616 tisuća kuna. U tih oko 10 milijuna kuna iz proračuna nije uračunat novac potrošen na sam projekt, geotehničku studiju te nadzor radova.

Kakvi ugovori su sklopljeni s ugostiteljima i onima koji organiziraju 'kulturne, sportske i ostale aktivnosti', nije poznato, ali zna se da je su za potonje odabrani Udruga malonogometni klub Trnje te obrt Ivica Željko Zdravić Rekreacija – avanturizam iz Broda na Kupi. Oni čije se ugostiteljske usluge čekaju, pak, jesu Wurst bar i Živi bar jer poduzeća su to koja su se javila na javni poziv Grada sa željom da sudjeluju na manifestaciji. A kad će točno početi sa sudjelovanjem, još ne znaju, piše dnevnik.

Aktivnosti na Savi, podsjeća Večernji, trebale su početi još prošlog ljeta, a nakon što se nitko nije javio da gradi paviljone, sve se prebacilo na ovu godinu.

Početak je bio zakazan za 1. lipnja, o čemu svjedoče i po gradu postavljeni džambo-plakati, ali sve je odgodila djelomice kiša, a djelomice na knap raspisan natječaj za paviljone. Sljedeći datum za otvorenje bio je zakazan 15. lipnja pa 4. srpnja, pa je 5. srpnja gradonačelnik uz rijeku tvrdio da je manifestacija počela, a usput i najavio da će svečano otvorenje između 15. i 18. srpnja, donosi Večernji list.