RAZLOZI?

Ljestvica proljeća: Samo Dinamo bolji od Istre

13.04.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Dvobojem Istre i Rijeke okončano je osmo proljetno kolo MAXtv Prve lige, a najuspješnija momčad je novi prvak Dinamo s maksimalnim učinkom od 24 boda. To bi mnogi i uspješno pretpostavili, ali većina će se iznenaditi da je druga najuspješnija momčad proljeća Istra 1961.

Momčad trenera Igora Pamića neporažena je u svih deset nastupa nakon stanke. U kupu su ispali od Dinama nakon dva remija i ruleta penala, dok su u prvenstvu upisali pet pobjeda i tri remija. Jesen su završili kao kandidati za ispadanje, no danas su u vrlo komfornoj poziciji iznad zone ispadanja.

Treći je Hajduk sa 15 osvojenih bodova, ali posebnu pozornost zaslužuje Istra. Pamić je momčad ojačao s dva ključna dodatka,: Sandijem Križmanom iz Rijeke i Stipom Bačelićem Grgićem iz Šibenika, te počeo nizati rezultate koji im daju i europski predznak u daljoj perspektivi.

Novi vlasnik Ščeglov, trener Pamić koji je garancija postupnog podizanja momčadi, dobro posložena momčad, lijep stadion i vjerni navijači. Sve su to aduti Istre koju Dinamo i Hajduk proljetos nisu savladali ni iz tri pokušaja. Postoje svi pozitivni pokazatelji za iduću sezonu, u kojoj bi se 'zeleno-žuti' mogli učvrstiti u uskom krugu stabilnih hrvatskih nogometnih klubova.

Pamićeva momčad bila je nadomak pobjede na Poljudu
Istrijani su slavili na Maksimiru protiv Lokomotive
U prekinutom dvoboju Istra je vodila, repriza (0:0) je bila osakaćena pljuskom