IZBORNIK VATRENIH

Dalić u Livnu ispred 35 tisuća ljudi: Volimo svoje, a poštujmo sve drugo

24.07.2018 u 18:56

Bionic
Reading

Livno, rodni grad Zlatka Dalića, dočekalo je u srijedu navečer hrvatskog nogometnog izbornika na gradskom stadionu na kojem se okupilo oko 35 tisuća ljudi

Prije nego li je došao na pozornicu narod su zabavljali Jole, Dalmatino i Miroslav Škoro.

'Hvala vam za ovaj osjećaj kojeg sada imam, osjećaj sreće i velikog ponosa. Hvala vam na tome. Ja nikada nisam zaboravio od kuda sam krenuo i gdje sam počeo. Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga. U Rusiji sam širio pozitivu i sada pozivam vas da večeras učinite isto.

Molim vas da iz Livna ode poruka mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi. Mi ne šaljemo negativne poruke nego pozitivne poruke, poruke ljubavi. Mi samo volimo svoje, a sve drugo poštujemo i mi smo ponosni ljudi. Neka bude sve dostojanstveno, kako mi to znamo. Sa puno ljubavi i tolerancije prema svima', kazao je Dalić.

Naveo je i da se nakon 35 godina vraća kao drugi u svijetu i da zna s koliko su emocija i strepnje navijali za reprezentaciju.

  • +25
Doček Zlatka Dalića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Mi nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe. Da su igrom i hrabrošću osvojili vaša srca', kazao je Dalić.

Ćiro je u svom stilu kazao kako nije slučajno da su dva Bosanca osvojili broncu i srebro na Svjetskim prvenstvima i podsjetio okupljene da ga je Dalić zvao i pitao za savjete prije svake utakmice.

Izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih u Livnu kazavši kako su nogometaši predvođeni Dalićem vratili narodu vjeru i optimizam.

  • +91
Doček Zlatka Dalića u Livnu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Dalić je napravio jedno nacionalno čudo. Ta mladost, milijun mladića i djevojaka su manifestirali domoljubni naboj iskoristivši ovaj fenomenalni rezultat kojega je napravio Dalić sa svojom ekipom. Uspjeh Dalića i reprerezntacije ima jedan višestruki značaj. Ja kao njegov učitelj sam iznimno sretan kada učenik nadmaši učitelja.

On je od najveće institucije kao što je FIFA dobio priznanje kao najbolji trener. Znači prešao me u svemu. Vjerujte mi da sam sretan zbog toga', kazao je Ćiro.

Nakon njegovih riječi na pozornicu je izašao Marko Perković Thompson i zajedno s Dalićem, Ćirom, Matom Bulićem i Jolom izveo 'Lijepa li si', a potom je uslijedio i Thompsonov koncert koji je koncert zaključio s 'Genima kamenim', pjesmom na kojoj mu je navodno u Zagrebu za dočeka 'Vatrenih' isključen mikrofon.Iako je masa nakon koncerta tražila 'Čavoglave' Perković se na pozornicu više nije vraćao.

Na fešti su se našli neki bivši i sadašnji saborski zastupnici Željko Glasnović i Miro Bulj, Franjo Arapović, Ljubo Ćesić Rojs...