NOVI POKUŠAJ

Lista od 20 imena za Povjerenstvo o sukobu interesa

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.07.2011 16:51
  • Objavljeno 13.07.2011 u 16:46
Hrvatski sabor zgrada

Hrvatski sabor zgrada

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Saborski Odbor za izbor i imenovanja danas je utvrdio listu od 20 kandidata za predsjednika i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koliko ih se prijavilo na novi natječaj, budući da ni jedan od kandidata iz prethodnog natječaja nije dobio dovoljan broj glasova saborskih zastupnika da bi bio izabran u Povjerenstvo.

Hrvatski sabor 10. lipnja nije uspio izabrati čelnog čovjeka niti članove Povjerenstva, jer ni jedan od kandidata nije dobio potreban broj glasova zastupnika (najmanje 77), čemu je pridonijelo i nesudjelovanje SDP-ovih zastupnika u izboru.

Odbor je stoga 16. lipnja ponovno objavio javni poziv čime je počeo i novi postupak kandidiranja za članstvo u Povjerenstvu - kandidiranje je trajalo od 20. lipnja do 5. srpnja.

Na javni poziv javio se 21 kandidat, no jedan kandidat ne zadovoljava uvjete, te je Odbor utvrdio listu s 20 kandidata.

Za predsjednika odnosno predsjednicu Odbora prijavilo se petero kandidata - ponovno su se kandidirale Sanja Lozančić i Dora Rešetar, a novi su kandidati Ivan Matleković, Silvio Ratković i Saša Žebić. Svi osim Žebića kandidirali su se i za članove Povjerenstva.

Za članove Povjerenstva ponovno su se kandidirali Davorka Budimir, Irena Ćupić, Diana Dulibić Vlahov, Rajko Kneklin, Jadranka Kolarević i Željka Žokalj, a novi kandidati su Mile Ćulumović, Mirela Fadljević, Zoran Gašpar, Jozo Jelavić, Željka Kulenović, Dubravko Oguić, Lovre Pejković i Stipe Vranjković.

Sukladno novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, Povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana koji ne smiju biti članovi niti jedne stranke, a niti su to bili posljednjih pet godina do dana kandidiranja za mjesto u Povjerenstvu.

Predsjednica Odbora Nevenka Majdenić (HDZ) najavila je da će članovi Odbora u ponedjeljak u 11 sati obaviti razgovor sa svih 20 kandidata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi