KRITIČARE PROGLASIO NEZNALICAMA

Linić: U Institutu jako slabo znaju o financijama

03.01.2014 u 10:25

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić osvrnuo se na kritike Instituta za javne financije iz kojeg je jučer upozoreno da se Vlada preskupo i neplanirano zadužuje

U Institutu smatraju da se Vlada neplanirano zadužila odnosno da nema strategiju. 'Ne bih htio komentirati ljude koji jako slabo znaju o financijama. Neka mi netko odgovori što učiniti s hrvatskim autocestama - te kredite treba vraćati, vraćaju ih hrvatski građani, a nisam čuo njihov komentar', rekao je Linić.

'Restrukturiranje željeznice kasni 10 godina i neka mi probaju objasniti zašto su spavali 10 godina. Da, dugove plaća državni proračun i zato se zadužujemo, to radimo zadnje dvije godine. Htio bih malo više ozbiljnosti. Kako ćemo se kratkoročno zaduživati, to je ipak stvar ministra financija, a ne stručnjaka. Stručnjaci neka se bave našim dugovima i kako ih riješiti, tada ću ih cijeniti. Želim znati koje je njihovo mišljenje o monetizaciji ili koncesijama na autoceste koje su gotove jer, nažalost, nisam ih čuo. Očito se boje građana i skrivaju svoje mišljenje i znanje', rekao je ministar Linić.

'Vrlo jasno znamo kako upravljati deficitom. Znamo u kojem smjeru idemo. Nismo se zadužili telefonom i vjerujem da je ministar to potpisao. Taj dio novca je bio potreban i odradili smo to', komentirao je kritike ministar Gordan Maras.