'ODGOVORNO JE RADIO'

Linić i dalje podržava bivšeg pomoćnika Šegona

07.03.2014 u 18:11

Bionic
Reading

Za vrijeme svojega rada u Ministarstvu financija, gospodin Branko Šegon obavljao je svoju dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao, smatra ministar Slavko Linić, stoji u priopćenju Ministarstva financija

'Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke Facta Vera s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR), želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki Facta Vera', smatra ministar Linić.

Podsjećamo, povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa u slučaju bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona utvrdilo je da je nedvojbeno bio u sukobu interesa kada je kao suvlasnik 20-postotnog udjela u trgovačkom društvu Facta Vera dobio kredit u visini od 31,4 milijuna kuna od HBOR-a te je jednoglasno odlučilo da ga se kazni sa 40 tisuća kuna plativih u osam obroka te da se predmet proslijedi na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu radi podizanja optužnog prijedloga na nadležnom sudu.

Više možete pročitati ovdje

Šegon: Nisam bio u sukobu interesa

Bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon izjavio je danas da nije bio u sukobu interesa niti je Povjerenstvo koje je o tome odlučivalo imalo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv njega.

'Niti sam bio u sukobu interesa niti je bilo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv mene. Čim dobijem službeno priopćenje od Povjerenstva očitovat ću se na sve navode iz njihovog očitovanja', priopćio je Šegon preko odvjetnika Davora Galetovića reagirajući na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je danas utvrdilo da je Šegon bio u sukobu interesa i kaznilo ga s 40.000 kuna.