POGORŠANO STANJE PACIJENTA

Ličani ne žele usluge liječnika Mujkanovića

Bionic
Reading

Bošku Radiću iz Vrhovina, koji je došao na stranice novina i televizije zbog toga što mu navodno liječnik Doma zdravlja Otočac Esad Mujkanović prije dva tjedna odbio pružiti adekvatnu zdravstvenu pomoć samo zato što je srpske nacionalnosti, zdravstveno stanje se pogoršalo

Krajem prošlog tjedna trebao je biti pušten na kućni oporavak iz bolnice KBC Rijeka, kamo je dopremljen iz bolnice u Ogulinu, ali liječnici su odlučili da još nekoliko dana ostane na dodatnim liječničkim pretragama. Prema liječničkim nalazima, 71-godišnjem Bošku Radiću, srpskom povratniku, zdravlje je ozbiljno narušeno, oslijepio je na jedno oko i izgubio je centar za ravnotežu, a još nije službeno potvrđeno je li to posljedica moždanog udara ili neke druge bolesti, piše Slobodna Dalmacija.

Obitelj Boška Radića sumnja da se preko njegova oca želi zaštititi optuženi liječnik.

'Liječnik u Ogulinu prošli ponedjeljak mi je rekao da mi je otac doživio moždani udar, da bi drugi dan rekao da nije. Sumnjam da se sve radi kako bi se zaštitio liječnik', kaže Slobodan, sin Boška Radića koji će danas u Rijeci biti podvrgnut novim pretragama kako bi se ustanovila točna dijagnoza zdravstvenog stanja.

U općini Vrhovine već treći dana potpisuje se peticija protiv liječnika Esada Mujakanovića.

Do jutros je prikupljeno više od 300 potpisa na peticiju, kojom građani nakon slučaja Radić poručuju da ne žele imati zdravstvene kartone kod optuženog liječnika.

'Peticiju će potpisati 95 posto građana srpske i hrvatske nacionalnosti', rekao je Miroslav Mašić, zamjenik načelnika općine Vrhovine.