ZAVJETNO HODOČAŠĆE U LUDBREG

Leko s biskupina molio za Špremovo zdravlje

02.09.2012 u 16:22

Bionic
Reading

U Ludbregu je danas održano zavjetno hodočašće Hrvatskog sabora, a prije početka misnog slavlja potpredsjednik Sabora Josip Leko okupljenima je rekao kako ludbreško svetište pruža nadu da ustrajući možemo prevladati sve teškoće i simbolički podsjeća na nedaće i izazove s kojima se hrvatski narod susretao tijekom burne povijesti

U ludbreškom svetištu održano je zavjetno hodočašće Hrvatskog sabora i euhatistijsko slavlje u Zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove. Potpredsjednik Sabora i obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko poručio je i kako samo uz razboritost, mudrost i dobrotu možemo pronaći izlaz iz globalne ekonomske krize.

Ne može vladati samo pravo jačeg, rekao je Leko, pozvavši na toleranciju i pomoć potrebitima te ukazao na obvezu i dogovornost Hrvatskog sabora u djelovanju na dobrobit svih građana u zaštiti njihovih prava i interesa.

Svetu misu predvodio je biskup gospićko senjski Mile Bogović koji je podsjetio da se ludbreško hodočašće održava se nedjelju prije Male Gospe u spomen na događaj iz 1411. kada je za vrijeme bogoslužja svećeniku koji je sumnjajući u pretvorbe vina u krv Kristovu u kaležu nakon lomljenja hostije potekla prava krv.

Varaždinski biskup Josip Mrzljak zazvao je božji blagoslov na predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Šprema koji se bori s teškom bolešću poželjevši mu ozdravljenje.

Svetoj misi u ludbreškom svetištu i procesiji nazočilo je nekoliko desetaka tisuća hodočasnika, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, saborski zastupnici, među njima i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, župani, gradonačelnici i općinski načelnici i mnogi drugi.