JERKO SE NE UZRUJAVA

Leko: Ne znam kasne li rate zbog poraza od Lyona

12.01.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Nakon mjesec dana odmora te prozivke početkom tjedna, Dinamovi igrači u petak putuju u Hercegovinu.Već u ponedjeljak odigrat će i prvu provjernu utakmicu

Nogometaši Dinama od petka su u Međugorju, u Zagrebu su odradili pet treninga, obavili testiranja, kojima je trener Ante Čačić zadovoljan.

'Bišćana smo poštedjeli jednog treninga jer je imao dugu stanku, Leko je preskočio trening u srijedu poslijepodne zbog lakše viroze. Ali i sina je doveo kući iz rodilišta pa mu je sve oprošteno. Atta je zbog temperature preskočio tri treninga, no priključio se radu.Testove smo obavili da bismo imali nekakvo polazište za rad, u granicama su očekivanog, nema anomalija', kazao je plavi trener koji će prvi put voditi momčad Dinama u ponedjeljak protiv Brotnja u Čitluku.

'Ne sjećam se kada sam imao mjesec dana odmora, možda prije šest, sedam godina. Trener nam je zadao ciljeve, treba biti prvak i popraviti stvari koje nisu štimale na jesen', dodao je Leko.

Što to nije štimalo?

'Kraj sezone, bilo je puno utakmica. Primjerice, u Vinkovcima i na još nekim utakmicama ne smijemo si dopustiti da prokockamo prednost jer velika je razlika u kvaliteti u našu korist. Moramo biti uspješniji u domaćim utakmicama. Iako je bilo puno utakmica u Europi i trošenja, imamo veliki igrački kadar i morali smo bolje. Ovih šest bodova prednosti u odnosu na Hajduk mnogo je, no s obzirom na razliku u kvaliteti, ta razlika treba biti i veća', kazao je Leko.

Kako komentirate kašnjenje ugovorih rata, to se dosad nije događalo u Dinamu?

'Nisam ja taj koji bi trebao komentirati. Imali smo dugu stanku nakon utakmice s Lyonom za koju svi znamo kako je završila. Ne znam ima li kašnjenje isplate veze s tom utakmicom, no rečeno je da će i to biti riješeno'.

Što se zapravo dogodilo s Lyonom?

'Na tu utakmicu možda gledam drukčije od ostalih, kroz prizmu crvenog kartona koji sam dobio. Sve je bilo super na poluvremenu, a onda takav pad. Nikad nisam igrao takvu utakmicu, to se događa jednom u karijeri. Pa da je završilo 4:1 ili 8:1, nema veze koji je rezultat, ali takav pad u igri nije se smio dogoditi'.

Klub je zabranio igračima da razgovaraju s medijima, jeste li ikad u karijeri doživjeli takvu zabranu?

'Jednom u Kijevu, nakon jednog lošeg rezultata, kad nismo ušli u Ligu prvaka, jedan je igrač rekao da je za to kriv trener pa mjesec dana nismo smjeli pričati. Nekad je i mudrije da šutimo i radimo. No javne smo osobe i trebali bismo biti otvoreni za komunikaciju s medijima. U normalnim okvirima', zaključio je Leko kojeg i Čačić, kao i Jurčić, vidi kao svestranog igrača. Kod Jurčića je igrao gotovo na svim pozicijama.

'Trenirao sam ga prije deset godina, može biti defenzivni vezni, može igrati lijevog i desnog veznog, čak može biti i stoper. Moćan je igrač koji za nas ima veliku važnost. Gdje ga ja vidim? Konkurira za zadnjeg, defenzivnog veznog i može pokriti cijelu desnu stranu', rekao je Čačić