NAVODNI KUPAC VJESNIKA

Lažnog grofa Frankopana traži sud!

14.03.2012 u 14:52

Bionic
Reading

Ako je točna informacija HTV-a da Vjesnik želi kupiti Oak Investment Management Group, tada bi jednom od najstarijih hrvatskih tiskovina mogao upravljati direktor tog londonskog investicijskog fonda Nikola de Frankopan. Zanimljivo je da upravo za njime posljednjih sedam mjeseci traga hrvatsko pravosuđe zbog prevare u gospodarskom poslovanju

Dok ga hrvatsko pravosuđe mjesecima bezuspješno traži, Nikola de Frankopan vodi britanski investicijski nekretninski fond zaboravljajući na neuspjehe u Hrvatskoj.

Općinsko državno odvjetništvo je, naime, u kolovozu 2011. zatražilo istragu protiv vlasnika propale brokerske kuće Apex vrijednosnice Nikola de Frankopana koji se danas, kao direktor londonskog investicijskog fonda, očito zanima za kupnju Vjesnika.

Protiv Frankopana je u svibnju 2009. Šted banka podignula kaznenu prijavu, jer je prestao otplaćivati kredit od 50.000 eura. Nakon otplaćenih 10.000 eura, 'zaboravio je' na svoje obaveze i ostao dakle dužan 40.000 eura. Sud je preko policije bezuspješno pokušao stupiti u kontakt s Frankopanom na njegovoj hrvatskoj adresi Trg bana Jelačića 12 (neboder na glavnom zagrebačkom trgu u vlasništvu obitelji Frankopan).

Budući da mu sud u nekoliko navrata nije uspio preko policije uručiti zahtjev za istragom zbog prevare u gospodarskom poslovanju, postupak protiv Frankopana zamrznut je u ladici. No ako se uskoro ne pojavi na svojoj hrvatskoj adresi, sud će otvoriti istragu i za njime raspisati međunarodnu tjeralicu.

Naime, sudbinu brokerske tvrtke Apex zapečatila je Hanfa kada joj je u srpnju 2009. oduzela dozvolu za rad. Hanfa je tada nadzorom utvrdila da u tvrtci nije radio nijedan ovlašteni broker, a vlasnik je u to vrijeme već bio otišao u inozemstvo.

Dakle, ponuda Oak Investmenta za kupnju Vjesnika još nije ni potvrđena, a već su se pojavile sumnje vezane za direktora Frankopana za kojim traga hrvatsko pravosuđe.

Inače, Nicholas de Frankopan dio je obitelji koju su mediji prozvali i 'lažnim Frankopanima', jer ne postoje dokazi da su njihovi preci zaista članovi povijesne plemićke obitelji Frankopan.