krivotvorenje i prevara

Lažnim kunama muškarac u Zadru od mladića kupio mobitel za tri tisuće kuna, a njima je plaćao i u jednoj trgovini

23.12.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje novca i prevaru

Kako javlja policija, muškarca se sumnjiči da se putem oglasa na oglasniku javio za kupnju mobitela od 22-godišnjaka, temeljem kojeg je dogovorena prodaja/kupnja mobitela te se 19.prosinca u Zadru susreo s vlasnikom, da bi prilikom kupnje mobitela vlasniku isplatio 3.000 kuna, u apoenima od po 200 kuna, za koje je vlasnik naknadno uočio da se radi o krivotvorenim novčanicama. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 22-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel, koji su mu oduzeti.

Također se sumnjiči da je u subotu, 19. prosinca, u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, u trgovini stavio u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu u apoenu od 200 kuna, kojom je kupio duhanske proizvode. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.