zagreb

Lažni policajci prevarili stariju ženu na kućnom pragu; policija poziva na oprez

28.05.2019 u 12:31

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca u ponedjeljak su, lažno se predstavljajući kao policajci, prevarili 86-godišnjakinju u Maksimiru za nekoliko tisuća kuna, izvijestila je zagrebačka policija koja je ponovno upozorila građane da u svoj dom bez provjere ne puštaju nepoznate osobe

Nepoznatih muškarci lažno su se predstavili kao policajci te su u ponedjeljak oko 19 sati, u Ulici Franje Tomšića, na prijevaran način od svoje žrtve otuđili nakit i novac.

Zagrebačka policija stoga je ponovno upozorila građane da u svoj dom nipošto ne puštaju nepoznate osobe koje su uporne u namjeri da im se dopusti ulazak, navodeći da je riječ o osobama koje su lukave u smišljanju razloga kako bi obmanuli svoje žrtve.

Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe, ali to je samo paravan iza kojeg se skriva njihova namjera da iskoriste lakovjernost potencijalnih žrtava.

Građani trebaju biti na oprezu zbog 'nepoznatih gostiju' čak i u situacijama kad ih oni prethodno nazovu i 'najave' im svoj dolazak.

Policija savjetuje građanima da ne nasjedaju na trikove te da kućna vrata ne otvaraju ni službenim osobama, kao što su policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično dok im ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju.

Posumnjate li na osobe koje vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku, savjetuje policija.