PREDUJAM ZA ČUVANJE STANA

Lažni pilot prevario žene, no ipak 'sletio' u zatvor

02.03.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhvatila je muškarca koji je, lažno se predstavljajući pilotom, prevario najmanje tri žene od kojih je uzeo po četiri tisuće kuna predujma u zamjenu za čuvanje njegova stana, a žrtve su shvatile da su prevarene kad im se muškarac nakon uplaćena predujma više nije javljao na telefonske pozive.

Osumnjičeni 53-godišnjak u tisku je oglasio da traži ozbiljnu ženu kojoj bi iznajmio stan samo uz plaćanje režija. Lažno se predstavljao kao pilot koji malo boravi u državi pa traži onoga tko će se brinuti za njegov stan.

Uvjet za useljenje bio je predujam od četiri tisuće kuna i potpisivanje ugovora koje nije ovjeravao javni bilježnik. Varalica je ženama obećavao useljenje u roku od 30 dana, ali im se nakon uplaćena predujma više nije javljao na telefon.

Tako je prevario tri žene za 12.000 kuna, a policija vjeruje da ima još žrtva jer je u dva stana kojima se koristi osumnjičenik pronašla pisane materijale koji na to upućuju.

Muškarac je otprije policiji poznat po prijevarama i već je osuđen jer je uzeo novac od jedne osobe kojoj je lažno obećao da će joj srediti ispit na fakultetu.

Zbog neodazivanja na izdržavanje te kazne, zagrebački Županijski sud za njim je raspisao tjeralicu pa je lažni pilot nakon uhićenja "sletio" u zagrebački Okružni zatvor.