što je uzrok smrti?

Lažna medicinska sestra iz afere s obrovačkim doktorom pronađena mrtva, cure detalji s mjesta nesreće

06.12.2019 u 08:38

Bionic
Reading

U stanu dr. Gorana Jusupa u Obrovcu otkriveno je mrtvo tijelo Veronike Pecolaj koja je nekoliko godina radila u njegovoj ordinaciji. Policija je zapečatila stan, a za medije je progovorio Jusupov prvi susjed u stanu na obrovačkoj Obali hrvatskog časnika Senada Župana. Obdukcija tijela Veronike Pecolaj bit će napravljena u subotu u Splitu

'Vidio sam ga kako kuca po vratima i traži pomoć. Rekao je da se ugušila kruhom, a mislim da je on bio s njom u stanu kada se to dogodilo, no u to nisam 100 posto siguran. Policija je došla kao i hitna pomoć. Bili su gore sat vremena i čuo sam da je preminula. Često su ovdje dolazili i policija i hitna i oni su stvarno imali problema', rekao je susjed doktora Jusupa, koji je prebačen u Zadar, za Večernji list.

Zadarski.hr piše da Jusup nije priveden, a po nepotvrđenim informacijama policija zasada ne raspolaže saznanjima koja bi ukazivala na počinjenje kaznenog djela.

Očevid u Obrovcu kod dr. Gorana Jusupa Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

24sata piše da su policijski službenici iz Obrovca dojavu dobili oko 23 sata u četvrtak. Zatekli su tijelo žene, nakon njih stigla je i Hitna pomoć koja je mogla samo ustanoviti smrt. Prema prvim informacijama, na tijelu nije bilo znakova nasilja.

Po neslužbenim informacijama razlog smrti je gušenje, ali će detalji biti poznati tek nakon obdukcije. Policija je zasad isključila mogućnost samoubojstva. Sumnja se da je došlo do gušenje hranom, odnosno da je dio hrane Veroniki ušao u dušnik i nije ga uspjela iskašljati, javlja Zadarski.hr.

Iz policije nisu htjeli nagađati jesu li 26-godišnja Veronika Pecolaj i 54-godišnji dr. Jusup živjeli u tom stanu zajedno i u kakvoj su bili vezi.

Veronika Pecolaj i dr. Goran Jusup našli su se u središtu skandala koji je kulminirao zatvaranjem ordinacije u Obrovcu.

  • +5
Goran Jusup i Veronika Pecolaj / Autor: Dino Stanin/Pixsell Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Ljetos u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Prije toga nekoliko puta nogom je udarila u automobil. Tada je završila u hitnoj pomoći u Obrovcu nakon čega je puštena kući, izvijestio je 24sata, dodajući da dr. Jusup nije prijavio Veroniku policiji.