HZZo raskinuo ugovor

Liječniku u Obrovcu u šest mjeseci 'pobjeglo' 900 pacijenata, nakon dvije inspekcije oduzeta mu je koncesija

25.04.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučio je oduzeti koncesiju doktoru Goranu Jusupu u Obrovcu jer je u šest mjeseci izgubio 900 pacijenata koji su se mjesecima žalili na otežano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu i zato što se stanje u Domu zdravlja nije popravilo nakon dvije inspekcije

Doktor Goran Jusup radi u obrovačkom Domu zdravlja 22 godine i do tek prije godinu dana nije bilo nikakvih pritužbi. Na prigovore pacijenata da doktor ne radi svoj posao kako treba, HZZO je proveo dvije izvanredne inspekcije, od kojih je prva bila prošle godine u studenom, a druga u siječnju ove godine, kako su potvrdili iz HZZO-a za Jutarnji list.

S obzirom na to da Jusup nije riješio probleme kako mu je naloženo, HZZO je odlučio pokrenuti postupak raskida ugovora. Jusup bi trebao raditi do 30. travnja kako bi Dom zdravlja Zadarske županije imao vremena pronaći novog liječnika.

Kako navodi HZZO, od 1300 pacijenata, u zadnjih šest mjeseci ostalo je svega njih 400, dok su drugi svoje liječničke kartone prebacili u susjedna mjesta.

Kako objašnjava jedna pacijentica, ambulanta je funkcionirala dok je tamo radila medicinska sestra Ružica koja je, kako kaže, držala konce u rukama. Nakon što je otišla u mirovinu, dolazi nova medicinska sestra iz Benkovca koja je radila vrlo kratko, 'a nakon nje došla je ova koja se predstavlja kao medicinska sestra'.

'Nju je doktor doveo, zove je medicinskom sestrom, ali sasvim je jasno da ona s medicinom nema nikakve veze. Otad više ništa ne funkcionira, nekoliko su me puta vraćali iz Zadra zbog uputnica koje nisu bile napisane kako treba', priča pacijentica koja je karton prebacila kod druge liječnice.

Žena koja radi u ambulanti predstavlja se kao medicinska sestra, ali kaže da se ne može sjetiti koju je školu završila, kako je izjavila za emisiju Provjereno Nove TV koja će prilog o doktoru Jusupu emitirati večeras (četvrtak) u 22.25.

hzzo

Od 2017. raskinuti ugovori s pet liječnika koncesionara

Na upit o oduzetim koncesijama liječnicima, iz HZZO-a navode kako su od 2017. godine do danas raskinuli ugovore s ukupno pet koncesionara, a razlog je uvijek bio isti, nepoštivanja ugovornih obveza.

Za tportal su također potvrdili kako će ugovor s doktorom Goranom Jusupom raskinuti 30. travnja.

Ta ista žena koja se predstavila kao medicinska sestra i doktorova zaručnica, za Jutarnji list je demantirala da se pacijenti žale već je rekla kako im to netko pokušava smjestiti te je dodala kako nije istina ni to da je HZZO s njihovom ambulantom raskinuo ugovor.

Ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije Renata Bek potvrdila je da je doktor koncesionar u njihovoj zgradi gdje plaća najam prostora, ali da oni nad njim nemaju nikakve ingerencije jer 'taj liječnik ima ugovor i sa Zadarskom županijom te odobrenje Ministarstva rada'.