zaprijetio odgovorom

Lavrov egipatskom ministru: Ukrajina je sve veća prijetnja zbog zapadnog naoružanja

31.01.2023 u 17:56

Bionic
Reading

Rusija je suočena s većom vojnom opasnošću iz Ukrajine jer joj zemlje NATO-a šalju naoružanje, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov egipatskom kolegi.

Na sastanku u Moskvi s egipatskim ministrom vanjskih poslova Samihom Šukrijem Lavrov je kazao da će ruske oružane snage učiniti sve kako bi osigurale da se planovi zapada u Ukrajini ne ostvare.

"Poduzimamo potrebne mjere kako ne bismo dopustili da Ukrajina postane još veća prijetnja našoj sigurnosti", rekao je Lavrov, komentirajući nedavne najave isporuke modernih zapadnih tenkova Ukrajini.

Lavrov je potvrdio da je Šukri prenio poruku američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena o Ukrajini, no rekao je da nije bilo nikakvih prijedloga, jedino zahtjeva da napuste zemlju i prekinu neprijateljstva.

Ponovio je da Rusija smatra da SAD i NATO koriste rat za svjetsku prevlast te da se Moskva smatra da je u ratu s cijelim zapadnim svijetom.

“Ovdje je apsolutno sve jasno da se uopće ne radi o Ukrajini”, rekao je ministar, dodavši da Ukrajina nije autonomna i jednostavno ispunjava zapadne ciljeve.