TRAGEDIJA NA SKIJALIŠTU

Lavina zatrpala djecu u francuskim Alpama

13.01.2016 u 18:40

Bionic
Reading

U lavini u francuskim Alpama najmanje su tri osobe poginule u srijedu, među njima dvoje djece koji su bili u skupini učenika koja je skijala sa svojim profesorom, izvijestile su vlasti

Uz to dvoje učenika, od kojih je jedan umro u bolnici od ozljeda, u lavini koja se obrušila na skijalište Les Deux Alpes poginuo je i ukrajinski državljanin koji nije bio član školske skupine.

Teško je ozlijeđeno još troje skijaša koje su pronašle spasilačke ekipe: dvoje djece kojima su zatajili srce i pluća i profesor koji ih je pratio, s višestrukim ozljedama. Život mu nije u opasnosti.

Lavina se u srijedu poslijepodne obrušila na skupinu deset učenika iz Lyona koji su s profesorom skijali na crnoj stazi koja je bila zatvorena od početka sezone.

"Načelno smo pronašli sve iz školske skupine, ali se potraga nastavlja kako bismo bili sigurni da nema žrtava izvan školske skupine", rekao je za AFP prefekt Iserea, Jean-Paul Bonnetain, dodajući da se nijedan učenik više ne vodi kao nestao.

Nakon prvog velikog snijega ove zime koji je pao početkom siječnja, vlasti upozoravaju na visok rizik od lavina u francuskim Alpama.

Početkom siječnja četiri osobe su izgubile život u lavinama: dvoje litavskih alpinista poginulo je 3. siječnja u Gornjoj Savoji a 5. siječnja španjolski i češki skijaš u Savoji.