VLADIMIR FERDELJI

Lakše je bilo maknuti mene nego partnera iz koalicije

02.02.2012 u 08:08

Bionic
Reading

Vladimir Ferdelji, brzopotezno smijenjeni pomoćnik ministra prometa Zlatka Komadine, jer se usudio kritizirati poteze Vlade, gostovao je na HRT-u u emisiji 'In Media Res' gdje je rekao da se ne osjeća političkom žrtvom zbog izbacivanja iz Vlade

On je kazao da je vjerojatno bilo lakše maknuti njega nego Damira Kajina, partnera iz koalicije koji je također kritizirao Vladu, jer bi se time narušili koalicijski odnosi. 'Ovako se ništa nije dogodilo', zaključio je Ferdelji.

Ferdelji je u emisiji i komentirao poteze Vlade gdje je rekao da vlada ne vodi samo računa o reformama, već i političkom posljedicama svakog poteza. On smatra ipak da bi Vlada trebala povlačiti odlučnije poteze kada je riječ o reformama.

Ferdelji je i kritizirao Vladu što isključivo vuče poteze kojima pokušava uštedjeti; prema njegovu mišljenju, trebala bi početi i stvarati nove vrijednosti.

Tu je naveo primjer Njemačke kao zemlje čije gospodarstvo stvara nove vrijednosti. Iako je priznao da njihovi modeli nisu direktno primjenjivi kod nas, smatra da se daju kopirati.