ZATRAŽENA OSTAVKA

Lagumdžija: Priznajem samo sud svoje partije

07.08.2012 u 22:32

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija rekao je u utorak da ne kani podnijeti ostavku na što su ga pozvali političari iz Republike Srpske zbog njegova naputka predstavniku BiH pri Ujedinjenim narodima da prošlog tjedna glasuje za rezoluciju o Siriji te da 'priznaje samo sud svoje partije'

'Nisam napravio nikakav ni protuustavan ni protuzakonit čin', izjavio je Lagudmžija za novinsku agenciju FENA.

Odgovarao je na javni zahtjev za njegovom ostavkom što ga je ranije tijekom dana uputio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je šefa diplomacije BiH optužio za kršenje ustava i zakona te najavio istodobno kako će Lagumdžiju zbog toga kazneno prijaviti sudu.

Dodikovo, kao i stajalište srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića je da Lagumdžija nije smio narediti glasovanje za rezoluciju o Siriji jer Predsjedništvo BiH o tome nije zauzelo službeno stajalište.

'Mene čudi, na određen način, da je Dodik rekao tako, jer sam mislio da mu je jasno da on sigurno nije osoba kojoj bih ja podnosio ostavku. Pored navedenih sudova, jedini sud koji priznajem je sud moje partije, a svojim oponentima ne bih savjetovao da se nadaju svom utjecaju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP BiH)', rekao je Lagumdžija.

Šef bosanskohercegovačke diplomacije je i predsjednik SDP-a BiH, članice šestostranačke vladajuće koalicije u čijem je sastavu i Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Lagumdžija je dodao kako Dodika i Radmanovića ne kani sprječavati u njihovu najavljenu pokušaju da ishode njegovu smjenu u parlamentu BiH.

Na Dodikovu najavu da će rad vladajuće koalicije ostati blokiran dok se to pitanje ne riješi, konstatirao je kako će to dovesti do kaosa jer će onda i on (Lagumdžija) 'suspendirati ono što misli da treba suspendirati'.