DVIJE VERZIJE JEDNE NESREĆE

Ladić: Nisam prošao kroz crveno

06.09.2010 u 08:22

Bionic
Reading

U sudaru koji se dogodio na raskrižju Kačićeve i Klaićeve ulice u Zagrebu rano jutros oko jedan sat, najvjerojatnije zato što je vozač Mercedesa D. L. (47) prošao kroz crveno svjetlo, ozlijeđena su petorica mladića, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ)

Četrdesetsedmogodišnjak, neslužbeno se doznaje da se radi o izborniku mlade hrvatske nogometne reprezentacije Draženu Ladiću, vozeći Kačićevom u smjeru sjevera osobnim je automobilom Mercedes, E320 zagrebačkih registracijskih oznaka, na raskrižju prednjim dijelom automobila naletio na Renault Clio zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnji M. G. Ladić je, prema pisanju 24 sata, prošao kroz crveno.

Clio je od udarca odbačen u zaštitnu ogradu obližnjeg kafića od koje se odbio i u rotaciji naletio na stražnje dijelove triju vozila koja su bila parkirana kod kućnih brojeva 22 i 24.

Tada su teške ozljede zadobila trojica putnika iz Clija, 17-godišnjak, 18-godišnjak i 16-godišnjak, koji su odvezeni u Kliniku za traumatologiju, KBC Zagreb i u KB Sestara milosrdnica. Dvadesetogodišnji vozač i 19-godišnji putnik lakše su ozlijeđeni.

Utvrđeno je da sudionici prometne nezgode nisu bili pod utjecajem alkohola. Ladić ima svoju verziju.

'Negdje oko jedan sat iza ponoći ušao sam u raskrižje Kačičeve i Klaićeve ulice, kad je na mene naletio automobil koji je prošao kroz crveno svjetlo upaljeno na semaforu. Odnio mi je kompletan prednji dio automobila', rekao je Ladić za Jutarnji list.

Kaže da je za dlaku izbjegao najgore. Ladić je prošao s lakšim ozljedama, ali su stradali putnici u drugom automobilu.
'Malo sam natučen, ništa strašno. U stalnom sam kontaktu s bolnicom u kojoj leže ozlijeđeni dečki. Izvan su životne opasnosti. Želim im da se što prije oporave', kazao je trener mlade nogometne reprezentacije.

Promet u Klaićevoj, zapadno od raskrižja na kojem se dogodio sudar, bio je obustavljen do pet sati i 50 minuta.