ministar uprave

Kuščević zadovoljan povećanjem proračuna za svoj resor

09.11.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević u petak je uoči sjednice Vlade, koja razmatra prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, izrazio zadovoljstvo većim proračunskim izdvajanjima za svoj resor što će, istaknuo je, osigurati ostvarenje najavljenih projekata poput digitalizacije javne uprave

"Ja sam zadovoljan s prijedlogom proračuna za cijelu Hrvatsku, a što se tiče Ministarstva uprave zadovoljni smo, povećan je proračun za desetak posto. Radi se o sredstvima EU za najavljene projekte za razvoj javne uprave i digitalizacije", izjavio je Kuščević novinarima.

Ugovorena su četiri projekta, do kraja godine još dva, ukupne vrijednosti gotovo 500 milijuna kuna, a riječ je o projektima kvalitete javne uprave, kompetencije, e-pečat, e-potpis, e-pristojbe. Ti će se projekti, rekao je Kuščević, financirati s 85 posto sredstava iz europskih fondova.

HDZ se ne ruga nikome

Upitan kako komentira napise na društvenim mrežama i internetskim stranicama HDZ-a, gdje su se HDZ-ovci navodno rugali predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović zbog pada njezinog anketnog rejtinga uslijed odustajanja od Marakeške deklaracije.

"HDZ se ne ruga nikome, imamo izvrsne rezultate i drago mi je da građani to prepoznaju. Ali, možda je to samo pokazatelj svima koji se sukobljavaju s HDZ-om da to ne doprinosi rastu rejtinga", poručio je.

Dodao je kako mu nije drago da predsjednici opada rejting među građanima.

Novinare je zanimalo i kako komentira susret zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, te Bandićevo priopćenje objavljeno u tisku s novom isprikom hrvatskim braniteljima, koji su ga kritizirali jer je Palma bio bliski suradnik ratnog zločinca Željka Ražnjatovića Arkana.

O Bandićevom susretu s Palmom: Svi moramo voditi računa s kim se susrećemo

"Ne znam kako je platio priopćenje, a svi moramo voditi računa s kim se susrećemo i o kojim temama razgovaramo, pa tako i gradonačelnik koji je dužnosnik i javna osoba", istaknuo je ministar.

Upitan vjeruje li da Bandić nije znao detalje o Palmi, Kuščević je odgovorio kako ne može procijeniti kada netko govori točno ili netočno.

Čestitao je Dinamu na pobjedi protiv slovačkog Spartaka, koja je zagrebačkom klubu osigurala proljeće u europskim nogometnim natjecanjima nakon punih 48 godina.