VOLIO BI I ON JEDNOG

Kuščević o kupnji 1000 automobila: Posudio sam auto od MUP-a pa me na pola puta zaribao

19.07.2018 u 20:24

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je nabavu tisuću novih vozila za ministarstva, Sabor, Vladu...Kaže kako bi volio da je neki od tih automobila za njega jer posuđuje automobil od MUP-a. I taj ga je neki dan ‘zaribao’

‘Volio bih i da je neki od tih automobila i za mene. Ministarstvo uprave nema niti jedan automobil u svom vlasništvu koji je u stanju ići od Vukovara i nazad. Na jedvite jade sam uspio posuditi od ministarstva unutarnjih poslova i neki dan mi je na pola puta prema Kninu zaribao, pa me vučna služba šlepala nazad’, kazao je Kuščević za Dnevnik Nove TV.

Tvrdi da nije detaljno upoznat s nabavom novih automobila, no kako je siguran da se radi o racionalnom trošenju sredstava. ‘Automobil je osnovno sredstvo za policiju, za vojsku, nešto i za državne dužnosnike. Jednostavno moramo doći na posao, negdje van na put, na sastanak’, kaže Kuščević.

  • +25
Sva lica Lovre Kuščevića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Podsjetimo, putem Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu posljednja dva mjeseca raspiano je pet natječaja za nabavu novih automobila kroz koje će vozila uskoro dobiti niz ministarstava: Ministarstvo financija s Carinskom upravom, Ministarstvo pravosuđa, MUP, MORH, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo energetike i zaštite okoliša, Ministarstvo uprave, demografije, državne imovine, kulture...

Riječ je o tisuću novih vozila nakon što je onim starima istekao petogodišnji leasing. Za vozila će država izdvojiti 220 milijuna kuna s PDV-om.