RUMKE POTIČE MAŠTU

Kuret u kampanji s Kerumovom vodom

04.05.2009 u 10:22

Bionic
Reading

U jeku predizborne utrke u Splitu se pojavio plakat koji je izazvao brojne nedoumice zbog svoje nejasne poruke. Plakat prikazuje aktualnog splitskog gradonačelnika Ivana Kureta (HDZ) kako sjedi na Peristilu, a u rukama, u krilu drži bocu na kojoj se vidi dio natpisa 'Rum'. Da ne bi bilo dvojbi o kojem se proizvodu radu, iznad boce je nacrtana strelica i dopisano 'rumke', što predstavlja robnu marku Kuretova izbornog izazivača i splitskog poduzetnika Željka Keruma

Nejasno je, naime, što je HDZ takvim plakatima htio poručiti građanima. Netko bi mogao pomisliti da Kuret uživa u Kerumovoj stolnoj vodi Rumke, a mnogima se čini da je ovdje ipak riječ o neuspjeloj političkoj provokaciji, odnosno o zagonetki, koju rijetki mogu dokučiti.

Da je u pitanju zagonetka, za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je Ivan Kuret. 'Svaki naš plakat u ovoj predizbornoj utrci ima nekakve dvije 'kvake' koje su ljudima ostavljene na razmišljanje. Tako i taj plakat ima tu bocu, a u pozadini se vidi čovjek koji čita novine. Neka ljudi koje to zanima sami razmisle o tome koja je poruka s plakata, neka puste mašti na volju. Sve što im padne na pamet istina je, a istodobno i nije istina', objasnio je.

'Ako se na plakatu radi o mojoj vodi, onda mi je drago da je i Kuret prepoznao našu kvalitetu', kazao je Željko Kerum, napominjući da plakat nije vidio.

Požalio se na to da se još uvijek ne snalazi u političkim igricama te da nije očekivao da će u politici biti toliko zločestoća.